Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DÜNYA SNOWBOARD ŞAMPİYONASI FİNALİ ERCİYES´TE YAPILDI

DÜNYA SNOWBOARD ŞAMPİYONASI FİNALİ ERCİYES´TE YAPILDI

Uluslararasi  Kayak Federasyonu (FIS) ve  Türkiye Kayak Federasyonu tarafından  Erciyes Kayak Merkezi´nde düzenlenen ´Snowboard Dünya Kupası´nda, kadınlarda Rus Alena Zavarzina, erkeklerde ise Bulgar Radoslav Yankov şampiyon oldu.

 

FIS Snowboard Dünya Kupası´nda sezonun şampiyonları Erciyes´te belirlendi. 19 ülkeden 44´ü bayan 104 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyona Eurosport ve katılan her ülkenin kanallarıyla yaklaşık 2 milyar insana ulaştırıldı. Zevkli geçen müsabakalar sonucu kadınlarda Rusya´dan Alena Zavarzina, erkeklerde ise Bulgaristan´dan Radoslav Yankov dünya şampiyonu oldu.

Erciyes Kayak Merkezi´nde bu yıl ikinci kez düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası´nda şampiyonları Erciyes belirledi. 8 etaplı dünya kupasının son etabında 4 Mart Cumartesi günü eleme yarışları yapıldı, bugün ise çeyrek final, yarı final ve finaller gerçekleştirildi. Şampiyonayı NTV Spor ve Eurosport´un naklen yayınlamasıyla Türkiye ve dünyadaki kayak severler Erciyes´i izledi.

?ERCİYES´İ TÜM DÜNYA TANIDI?

Karşılaşmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de takip etti. Şampiyonanın ev sahipliğini yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Çelik, ?Bu sene ikinci kez dünya kupasını yapıyoruz. Bunları yapmak kolay değil. Önce çok güçlü bir altyapınız olacak ve muhteşem bir dağınız olacak. Hamdolsun Rabbimiz böyle bir dağ vermiş. Bu dağın özelliklerinden faydalanılarak yapılan bu tesis ve altyapılar sayesinde bu organizasyonları yapıyoruz. İnşallah bu organizasyonlardaki başarıyla kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak duruma geldik. Dünyanın en büyük sporcuları geldi. Yaptıkları paylaşımlarla Erciyes´i tüm dünyaya tanıttılar? dedi.

Zevkli geçen müsabakalar sonrası Erciyes etabını kadınlarda Çek Cumhuriyeti´nden Ester Ledecka birinci, Japonya´dan Tomoka Takeuchi ikinci, Almanya´dan Ramona Theresia Hofmesiter üçüncü, erkeklerde ise Avusturya´dan Andreas Prommegger birinci, Kore´den Lee Sang-Ho ikinci, yine Kore´den Choi Bo-Gun ise üçüncü tamamladı.

Erciyes etabında alınan puanlarla dünya şampiyonları da belli oldu. Kadınlarda dünya şampiyonu Rusya´dan Alena Zavarzina olurken, İsviçre´den Patrizia ikinciliği, Çek Cumhuriyeti´nde Ester Ledecka ise üçüncülüğü elde etti. Erkekler de ise şampiyonluğu Bulgaristan´dan Radoslav Yankov kazanırken, Avusturya´dan Andreas Prommegger ikinci, yine Avusturya´dan Benjamin Karl ise üçüncü oldu.

Yarışlar sonrasında dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve diğer yetkililer verdi.