Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA ERÜ TÜRKİYE 8´NCİSİ OLDU

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA ERÜ  TÜRKİYE 8´NCİSİ OLDU

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2019 Times Higher Education (THE), Dünya üniversiteleri sıralamasında, Türkiye´de ilk 8 üniversite arasında yer aldı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2019 Times Higher Education (THE), Dünya üniversiteleri sıralamasında, Türkiye´de ilk 8 üniversite arasında yer aldı. Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme kuruluşu listesinde yer almanın önemine değinen ERÜ Rektörü  Prof. Dr. Mustafa Çalış, " Başarıyı daha yükseklere çıkarmak için tam gücümüzle çalışacağız. Üniversitemizin bu başarısında emeği geçen tüm akademik personelimize teşekkür ederim? dedi.

THE 2019 Dünya Üniversiteleri Sıralaması Singapur´da düzenlenen ?THE World Academic Summit 2018? etkinliğinde açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, ERÜ, dünyanın önde gelen üniversite derecelendirme kuruluşlarından biri olan, Times Higher Education´ın dünya üniversiteler sıralamasında Türkiye´den listeye girme başarısı gösteren ilk 8 üniversiteden biri oldu. Türkiye´de 10 Araştırma Üniversitesi´nden biri olan ERÜ, dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından Times Higher Education (THE) 2019 dünya üniversiteleri sıralamasında 801-1000 aralığında yer aldı. Türkiye´den 16´sı devlet üniversitesi, 7´si ise vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 23 üniversitenin sıralamaya girdiği listede, Erciyes Üniversitesi, Türkiye´den listeye giren tüm üniversiteler arasında 8´inci sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 5´inci sırada yer aldı.

Rektör Çalış, Türkiye´nin 10 araştırma üniversitesinden biri olduklarını, ifade ederek, "Üniversiteleri öğretim, araştırma, atıflar, endüstri geliri ve uluslararası görünürlük olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendiren dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından Times Higher Education´ındaki (THE) üniversitemizin yeri, başarı grafiğimizin gittikçe yükseldiğinin bir kanıtıdır. Bu başarıyı daha yükseklere çıkarmak için tam gücümüzle çalışacağız. Üniversitemizin bu başarısında emeği geçen tüm akademik personelimize teşekkür ederim? dedi.