Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

?DÜNYANIN VİCDANI OLMAYA DEVAM EDİYORUZ!?

?DÜNYANIN VİCDANI OLMAYA DEVAM EDİYORUZ!?

  Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen ?Halep´te İnsanlık Ölmesin!? yardım kampanyası çerçevesinde ?Yükümüz Kardeşlik? şiarıyla İl Müftülüğümüz, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce ve Kayseri Şeker Fabrikasının

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen ?Halep´te İnsanlık Ölmesin!? yardım kampanyası çerçevesinde ?Yükümüz Kardeşlik? şiarıyla İl Müftülüğümüz, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce ve Kayseri Şeker Fabrikasının katkılarıyla, saat 12.00´da, Kadir Has Kongre ve Kültür Sanat Merkezi önünden, 10 TIR un yardımı daha dualarla yola çıktı.

 

Kasım ayının 10 TIR un yardımını uğurlama programına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili Sayın İsmail Tamer, Vali Sayın Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, İl Müftü Yardımcıları Atıf Akşit, Tandoğan Topçu, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri  İl Müftüsü  Güven, ?Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı´ ve ?Halep´te İnsanlık Ölmesin´ kampanyaları çerçevesinde son bir buçuk yıl içerisinde Suriye bölgesinde özellikle sınır ötesinde ihtiyaç sahibi olan Suriyeli kardeşlerimize yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi olarak 2016 yılı Mart ayından bu tarafa yaklaşık bir buçuk yıldır 253 TIR yardım gönderdik. Bu TIR´larla birlikte 263 TIR yardım yapıyor. Ayrıca özellikle Kurban Bayramı ve Hac döneminde hepimizin bildiği üzere Arakan´daki sorunların ayyuka çıkması üzerine yine ülkemiz insanlarının yardımlarını Arakan´a gönderme bağlamında Kayseri´den son bir buçuk ay içerisinde 1 milyon 64 bin tl yardım geldi ve bu yardımları elhamdülillah yerlerine ulaştırdık. Ben özellikle şu anda 10 TIR´ımızın bütün masraflarını karşılayan ve bu 10 TIR´ımızı mağdur, muhtaç Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak üzere bizleri vesile ve vasıta kılan Kayseri Şeker Fabrikamıza ve şahsında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Akay Bey´e teşekkür ediyorum. Öncelikle bizlere Arakan için yardımda bulundular. Arakan yardımında bulunurken Sayın Valimizin huzurunda gerçekleşti. Sayın Valimiz Şeker Fabrikası´nın daha fazla yardım yapması gerektiğini söyledi. Hüseyin Bey de Kasım ayı içerisinde Suriye´ye göndereceğimiz yardımların tamamını Şeker Fabrikası olarak biz üstleniyoruz, dediler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yardımlarda belediye başkanlarımızın katkısı azımsanamayacak kadar büyük, ben kendilerine de teşekkür ediyorum.  Ayrıca hem ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı´ hem de ?Halep´te İnsanlık Ölmesin´ programlarında, birisinde 38 TIR, diğerinde 88 TIR gönderirken bizlere manevi desteklerini sunan Sayın Bakanımıza da sizler adına teşekkür ediyorum. Bu yardımların ulaşacağı insanların dualarının inşallah ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum. Hepinize katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.? dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı  Özhaseki, ?Güzel bir slogan bulunmuş, ?İnsanlık Ölmesin´ ama şunu bilin ki ülkemizin dışında birçok ülkede insanlık ölmüş.? dedi. 

Bundan birkaç ay önce Fas´ta ?İklim Konferansı?na katıldığını, 195 ülkenin temsilcilerinin burada sera gazı salınımını geriye çekmek için toplandığını anımsattı. 

Konferansın içeriğine değinen Özhaseki, şunları kaydetti:

 "Gazlar artarsa 20 sene sonra birtakım canlıların hayatı son bulabilir, otlar kuruyabilir, balıklar ölebilir, daha ileri giderse insanoğlunun hayatı tehlikeye girebilir. Buradaki konuşmamda şunları söylemiştim: Bu tabiat, Allah´ın bize bir emaneti. Kirletmemek esastır, hâlihazırdaki düzeni bozmamak lazım. Otlar kurumasın, balıklar ölmesin ancak şimdi milyonlarca insan sadece ailesiyle huzur içinde yaşamak için vatanından uzakta, dağların tepesine çıkmış, denizlere açılmış. Biz, otlar için konuşurken denizlerde çocuklar boğuluyor, dağlarda insanlar donuyor. Otlar kurumasın diye 100 milyar dolar para ayıran ülkeler, orada ölen insanların bu otlar kadar hiç hükmü yok mu? Türkiye olarak 3 milyon mülteciye kapımızı açtık. Paralarımız çok mu geliyor, kasalarımız yığılı mı, başımızda bin bir bela var, darbeler atlatıyoruz, hainlerin dersini vermeye çalışıyoruz, her yanda savaşıyoruz. Ancak 3 milyon insana kapımızı açtık. Hiçbiri aç değil açıkta değil. Niye yaptık bunu; çünkü insanız, merhametimiz var. Vicdan taşıyoruz. Siz de gündeminize alın. Otlar kurumasın diye bir araya geliyoruz ancak insanlık ölüyor bu arada. Dünyada birçok yerde iyice insanlığın vicdanı körelmiş. Ülke olarak çektiğimiz sıkıntıları hiçbir ülke çekmiyor. Bu sıkıntılara rağmen dünyanın vicdanı olmaya devam ediyoruz. Bu bizim geleneğimizdir. Peygamber efendimizden bugüne kadar kurduğumuz bütün medeniyetlerde bu düstur hakim olmuştur. Buradan bu yardım kampanyasına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına, Milletvekillerimize, değerli İl Müftümüze ve Hüseyin Bey´e, kimin emeği geçtiyse ve katkı sağladıysa hepsinden Allah razı olsun diyorum. Rabbim, etrafımızdaki coğrafyanın insanlarının kurtuluşunu bizlere nasip etsin.?

 

İl Müftüsü Doç. Dr. Sayın Güven tarafından yapılan dua sonrası yardım malzemesi taşıyan tırlar protokol üyeleri tarafından uğurlandı.