Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ECZACILIK FAKÜLTELERİNDEN 65 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

ECZACILIK FAKÜLTELERİNDEN 65 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 10´uncu dönem mezunlarını verdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 10´uncu dönem mezunlarını verdi. Program kapsamında 65 öğrenci mezun oldu.
Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Erciyes Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin, 12´nci Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş ile çok sayıda fakülte dekanı, yüksekokul müdürü, akademisyen ve öğrenci katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin, fakülte olarak 10´uncu dönem mezunlarını vermekten mutlu olduklarını söyledi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise eczacılık mesleğinin önemine dikkat çekti. Rektör Çalış, "Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde ana unsurlardan biri olan eczacılık mesleği büyük öneme sahiptir. Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi de, bu bilinç ve sorumlulukla öğrencileri yetiştirirken çağdaş bilimin bütün gereklerinden faydalanmakta ve yeniliği, araştırmayı ve geliştirmeyi her zaman ön planda tutmaktadır. Bu bağlamda, Eczacılık Eğitimi Programlarını  Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından akredite edilmiş önde gelen fakültelerimizden biridir. Üniversitemiz bünyesindeki İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Eczacılık Fakültesi ve diğer paydaş birimlerin, işbirliği halinde milli ilaç üretimi ve buluşlarına yönelik çalışmalara hız vermesi için çaba sarf etmekteyiz. Sağlıkta ve özellikle ilaçta dışa bağımlılığımızı yerli buluş ve yerli üretim ilaçlarla en azca indirgemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunu da eczacılık fakültemizin bilimsel araştırmacı kadrosu ve siz değerli mezunlarımızla başaracağız.? diye konuştu.
Konuşmaların ardından mezun öğrenciler eczacı yemini etti. Mezuniyet töreni, fakülte birincisi Zeynep Demir´in mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve mezun öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.