Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

EĞİTİM-SEN`DEN EĞİTİM DE BOYKOT ÇAĞRISI

EĞİTİM-SEN`DEN EĞİTİM DE BOYKOT ÇAĞRISI

Türkiye genelinde 13 Şubat cuma günü eğitim alanındaki uygulamaları boykot etmeye hazırlandıklarını söyleyen Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, "AKP`nin uygulamaları artık tehlikeli bir boyuta gelmiştir" dedi.

Türkiye genelinde 13 Şubat cuma günü eğitim alanındaki uygulamaları boykot etmeye hazırlandıklarını söyleyen Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, "AKP`nin uygulamaları artık tehlikeli bir boyuta gelmiştir" dedi.

Sivas Caddesi üzerindeki sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim- Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, Türkiye genelinde laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu eylemi yapacaklarını söyledi. Kayseri`deki boykot eylemine CHP`nin yanı sıra Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği ve DİSK gibi birçok kurum ve kuruluşun destek vereceğini belirten Apaydın, ""Yıllardır eğitim sistemine yönelik olarak atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde piyasalaştırma ve ticarileştirme uygulamalarını artırmış, kamu kaynakları özel okullara aktarılırken, devlet okulları kendi kaderine terk edilmiştir" dedi.

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesi sonrasında, eğitime yönelik doğrudan siyasi müdahalelerin arttığını öne süren Apaydın, "Müfredatının içeriğine dini söylem ve ifadelerin yerleştirilmiş, okul dönüşümleri sürecinde imam hatiplere ayrıcalık tanınmış, öğrenciler öğretmen yokluğu gerekçe gösterilerek dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirilmiştir. Eğitim- Sen, laik eğitim ve anadilde eğitim hakkı mücadelesini sürdürme konusunda kararlıdır" diye konuştu.