Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ELDE KALAN KURBANLIKLAR KTB´NİN PAZARINDA SATILIYOR

ELDE KALAN KURBANLIKLAR KTB´NİN PAZARINDA SATILIYOR

Kayseri´de Kurban Bayramı sonrası canlı hayvan alım- satımlarının yapıldığı pazarlar boşaldı. Elde kalan küçük ve büyükbaşlar, Kayseri Ticaret Borsası´nın (KTB) hayvan pazarında kurbanlık fiyatlarının neredeyse yarısına satılıyor.

Kayseri´de Kurban Bayramı sonrası canlı hayvan alım- satımlarının yapıldığı pazarlar boşaldı. Elde kalan küçük ve büyükbaşlar, Kayseri Ticaret Borsası´nın (KTB) hayvan pazarında kurbanlık fiyatlarının neredeyse yarısına satılıyor.
Kayseri´de bu yıl Kurban Bayramı´nda 2018 yılında 20 binin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş satıldı. Besicilerin bazıları ellerinde kalan kurbanlıkları satmak için Ticaret Borsası´nın Kocasinan ilçesindeki Karpuzatan tesislerine getirdi. Burada, hayvanların kurbanlık fiyatlarının neredeyse yarısına satıldığı görüldü.
Borsa yetkilileri, canlı hayvan pazarında küçükbaşlar için günlük barınma ücreti olarak 50 kuruş, büyükbaş hayvanlar için 2 TL, çoban ve besicilerden ise bir günlük misafirhanede kalma bedeli olarak 10 TL aldıklarını söyledi.