Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

EMEKLİ MEMURUN, ÜVEY OĞLU İÇİN SAĞLIK HİZMETİ ZAFERİ

EMEKLİ MEMURUN, ÜVEY OĞLU İÇİN SAĞLIK HİZMETİ ZAFERİ

KAYSERİ`de üvey oğlu şimdi 17 yaşında olan M.K.`nın, kendisinin üzerinden sağlık hizmetinden yararlanması için 6 yıldır hukuk mücadelesi veren emekli memur Özcan Yüreğil sonunda zafere ulaştı. Danıştay, Yüregil`in açtığı davayı reddeden yerel mahkemenin

 

 KAYSERİ`de üvey oğlu şimdi 17 yaşında olan M.K.`nın, kendisinin üzerinden sağlık hizmetinden yararlanması için 6 yıldır hukuk mücadelesi veren emekli memur Özcan Yüreğil sonunda zafere ulaştı. Danıştay, Yüregil`in açtığı davayı reddeden yerel mahkemenin kararını bozarak, üvey babayı haklı buldu. Yerel mahkeme de Danıştay`ın kararına uydu.

Kayseri Adliyesi`nde Yazı İşleri Müdürlüğü`nden emekli olan Özcan Yüreğil, eşi Olcay`ın ilk evliliğinden olan üvey oğlu o dönem 11 yaşında olan M.K.`nın, kendisinin üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanması için Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü`ne başvurdu. Kurum, `Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği uyarınca, üvey oğlunun bakmakla yükümlü olduğu kişiler kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığı` gerekçesiyle Yüreğil`in istemini reddetti.

MAHKEME DE REDDETTİ, DANIŞTAY HAKLI BULDU

Bunun üzerine Özcan Yüreğil, üvey oğlu M.K.`nın velayetinin mahkemece eşi Olcay Yüreğil`e verildiğini, çocuğun tedavi yardımından yararlandırılmamasının mağduriyetine neden olacağını ileri sürerek Kayseri 1`inci İdare Mahkemesi`nde dava açtı. Mahkeme, tedavi giderlerinden ve sağlık hizmetlerinden kimlerin yararlanacağının `657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`nun 209`uncu maddesi ile Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği`nin 3`üncü Maddesi uyarınca davayı reddetti. Davacı üvey baba bu kez Danıştay`a başvurup, idare mahkemesi kararının bozulmasını talep etti. Danıştay 5`inci Dairesi de Özcan Yüreğil`i haklı bularak, Kayseri 1`inci İdare Mahkemesi`nin kararını bozdu. Danıştay, dosyayı tekrar incelenmesi için Kayseri 1`inci İdare Mahkemesi`ne iade etti.

YEREL MAHKEME BOZMA KARARINA UYDU

Dosyayı yeniden inceleyen Kayseri 1`inci İdare Mahkemesi, Danıştay`ın kararına uyarak, M.K.`nın üvey babasının üzerihden sağlık hizmeti almasının uygun olduğuna karar verdi.

6 yıldır hukuk mücadelesi verdiği davayı kazanan Yüreğil, Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, "Artık üvey çocuğum da sağlık hizmetlerinden yararlanacak" diyerek karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.