Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

EMNİYET-SEN KAYSERİ TEMSİLCİSİ ATASAY: ?PARALEL YAPIYLA MÜCADELE ETMEYE HAZIRIZ

EMNİYET-SEN KAYSERİ TEMSİLCİSİ ATASAY: ?PARALEL YAPIYLA MÜCADELE ETMEYE HAZIRIZ

Eminyet-Sen Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, 12 Kasım 2012 tarihinde başlattıkları sendikal mücadele nedeniyle görevlerinden ihraç edildiklerini, mahkeme kararıyla görevlerine yeniden iade edildiklerini söyledi.

Eminyet-Sen Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, 12 Kasım 2012 tarihinde başlattıkları sendikal mücadele nedeniyle görevlerinden ihraç edildiklerini, mahkeme kararıyla görevlerine yeniden iade edildiklerini söyledi. Kendilerinin de "Paralel yapı" mağduru olduğunu savunan Atasay, "Bu konuda da paralel yapıyla en büyük mücadeleyi edecek kişiler bizleriz. Paralel yapı ile mücadelede teşkilatımıza yardım etmeye hazırız" dedi.

Emniyet-Sen Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, düzenlediği basın toplantısında, sendikanın durumu hakkında bilgi verdi. 3 yıl önce kurulan Emniyet-Sen´in hukuk mücadelesi sonucu çok badireler atlattığını ve bu süreçte kendisinin de aralarında yer aldığı 28 kişinin meslekten ihraç edildiğini vurgulayan Atasay, şunları anlattı:

"Kayseri´de 5 arkadaş bu yönde bütün hukuk mücadelelerini kazandık, mesleğe tekrar döndük. Fakat idare tarafından ne hikmetse polise sendika hakkı tanınmadı. Sendikamızın kapatılması için 9 no´lu Ankara İş Mahkemesi´ne kapatma davası açıldı. 16 Aralık 2015 günü sendikamız adına büyük bir zafer olarak nitelendirdiğimiz dava sonuçlandı. İş Mahkemesi Emniyet-Sen´in var olduğuna, hukuki olduğuna karar verdi ve davayı reddetti. Bu konuda örnek, Yargıçlar Sendikası. Yargıçlar Sendikası da bizim gibi sancılı bir süreçten geçti. Anayasa Mahkemesi´nin aleyhimize verdiği bir karar var. Bizi yasaklayan sendikalar kanununda maddeyi ikiye böldü ve polise sendika hakkı tanımamıştı. Ancak bu süreçten sonra 10 yıl boyunca Anayasa Mahkemesi´ne bu davayla ilgili tekrar gidilemeyecek, polisler başka bir sendika kuramayacak, kurulmuş olan Emniyet-Sen hukuken ve yasalar önünde hiçbir engel olmaksızın hukuk mücadelesine devam edecek. Yargıçlar Sendikası da yine 11 Nolu İş Mahkemesi tarafından kapatılmadı. Yargıçlar Sendikası 229 sendika kütük numarasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´ndan sendika kütük numarasını aldı."

Kendilerinin de, gerekçeli kararın yazılmasının ardından Bakanlığa başvuracaklarını, sendika kütük numarasını alacaklarını ve 170 yıllık Emniyet Teşkilatı´nda en acil ihtiyaçlardan birisi olan sendikanın faaliyetlerine 81 ilde devam edeceklerini bildiren Atasay, hiçbir siyasi parti ile ilgileri olmadığını, demokratik, laik, sosyal hukuk ilkelerine bağlı, gücünü kanunlardan alan, halkın sendiği, halkın polisi, polisin imajını düzeltecek olaylara imza atacaklarını ifade ederken, polisin sorunlarının çözümü için çaba harcayacaklarını, 29 Aralık´ta Manisa 1´inci İdare Mahkemesi´nde sendika temsilcilerinin açtığı davanın bulunduğunu, haklarını almak için Anayasa Mahkemesi´ne başvuracaklarını söyledi.