Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

EMNİYET-SEN KAYSERİ TEMSİLCİSİ ATASAY: SENDİKAMIZ, MAHKEME KARARIYLA DA TESCİLLENDİ

EMNİYET-SEN KAYSERİ TEMSİLCİSİ ATASAY: SENDİKAMIZ, MAHKEME KARARIYLA DA TESCİLLENDİ

Emniyet-SEN Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, Ankara 9´uncu İş Mahkemesi´nin bekledikleri gerekçeli kararı taraflara tebliğ ettiğini belirterek, "Mahkeme kararıyla da sendikamızın kanuna uygun olarak kurulduğu tescillenmiştir"

Emniyet-SEN Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, Ankara 9´uncu İş Mahkemesi´nin bekledikleri gerekçeli kararı taraflara tebliğ ettiğini belirterek, "Mahkeme kararıyla da sendikamızın kanuna uygun olarak kurulduğu tescillenmiştir" dedi.

Emniyet-Sen Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, 2012 tarihinden bugüne başlattıkları sendikal ve hukuk mücadelesinde hak ettikleri zafere ulaştıklarını söyledi. Atasay, merakla bekledikleri Ankara 9´uncu İş Mahkemesi´nin de gerekçeli kararını yazarak kendilerine tebliğ ettiğini söyledi. Atasay, şöyle dedi:

"9 Kasım 2012 tarihinde kurularak hukuk mücadelesi başlatan Emniyet-Sen´imizle ilgili, Ankara 9´uncu İş Mahkemesi´nin 16 Aralık 2015 tarihli karar duruşması tutanağıyla, Emniyet Teşkilatı bünyesindeki tüm çalışanların bir sendikaya sahip olduğunun bir kez daha tescillendiğini, Emniyet çalışanların sendikasının olamayacağına ilişkin uzun yıllardır var olan tabunun yıkıldığını, söz konusu kararın, Türkiye´nin sendikacılık tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu, aynı gün yaptığımız basın açıklamamızla kamuoyuna ve meslektaşlarımıza duyurmuştuk. Aradan geçen yaklaşık 3 haftalık süre zarfında, Ankara 9. İş Mahkemesi beklediğimiz gerekçeli kararını da yazarak taraflara tebliğ etmiştir. Bu gerekçeli kararla da, mücadelemizi en başından itibaren tam bir yasal zemin üzerinde verdiğimizi bir kez daha açıkça ortaya konulmuştur ki, daha öncesinde sendikamızın yasallığına, hukuk alanında ilk günden başlayarak var olduğuna güçlü atıflar yapılarak, sendikamızın yöneticilerine yönelik uygulanan meslekten çıkarma cezalarına kadar giden disiplin cezaları Danıştay tarafından iptal edilmişti. Danıştay´ın bu kararlarından sonra şimdi de, sendikamızın tüzel kişiliğinin sonlandırılıp sonlandırılmayacağı konusunda tek yetkili yargı organı olan İş Mahkemesi 16 Aralık 2015 günü verdiği ve gerekçesinin yayımladığı kararıyla sendikamızın kapatılma talebini reddetti."