Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ENGELİ ENGELSİZ PROGRAMI

ENGELİ ENGELSİZ PROGRAMI

Engelliler Haftası dolayısıyla 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından ?Engelliler Haftası Programı? düzenlendi.

Engelliler Haftası dolayısıyla 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından ?Engelliler Haftası Programı? düzenlendi.
 
Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencileri hazırladıkları etkinlikleri kusursuz bir şekilde sergilerken, katılımcılar ve aileler de bu engelsiz gösteriyi ilgiyle izlediler.
 
75. Yıl Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bahçesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Ahmet Kaldırımcı, Merkez Müdürü Kadriye Yurtsuz ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, engelli çocukların aileleri ve öğretmenleri de katıldı.
 
Vali Yardımcısı Aktaş, burada yaptığı konuşmada, engellilerin insan onuruna yakışır bir şekilde sosyo ekonomik yaşamın bir parçası olmaları için destek olmaya gayret ettiklerini söyledi.
 
Birleşmiş Milletler istatistiklerine göre dünya nüfusunun yüzde 10´nunu, ülkemizin de yüzde 12´sinden biraz fazlasının engelli nüfusundan oluştuğunu hatırlatan Vali Yardımcısı Aktaş, son yıllarda engelli vatandaşların aktif yaşamına ilişkin yapılan faaliyetlerin artırıldığını ve önünde ki engellerin kaldırılması için çalışmaların da hız kazandığını ifade etti.
 
Devlet ve devlet kurumlarının önderliğinde engellilerin sorunlarına herkesin duyarlı olmasıyla kalıcı çözümlerin oluşacağının altını çizen Vali Yardımcısı Aktaş, programın düzenlenmesinde emek veren eğitimci ve öğrencilere teşekkür etti.
 
75. Yıl Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Kadriye Yurtsuz ise yıl boyunca program için hazırlandıklarını belirterek, bu heyecana ortak olan katılımcılara teşekkür etti.
 
Skeçler, dans gösterileri ve müzik performansları ile büyük beğeni toplayan ve yetenekleri ile hayran bıraktıran Rehabilitasyon Merkezi çocukları, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.
 
Konuşmaların ve gösterilerin ardından Vali Yardımcısı Aktaş ile protokole mensup kişiler, rehabilitasyon merkezi yöneticileri, çalışanları ile engelli yakınları, kusursuz bir programın mimarı engelli çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.