Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN YAPILAN HOBİ BAHÇESİ AÇILDI

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN YAPILAN HOBİ BAHÇESİ AÇILDI

Şehit Yiğitcan Ciğa Özel Eğitim Uygulama Merkezi´nde ?Toprak Engel Tanımaz´ projesi kapsamında engelli çocuklar için kurulan hobi bahçesinin açıldi.

Şehit Yiğitcan Ciğa Özel Eğitim Uygulama Merkezi´nde ?Toprak Engel Tanımaz´ projesi kapsamında engelli çocuklar için kurulan hobi bahçesinin açıldi.
 
Törene, Vali Kamçı´nın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Diyarbakır´da Şehit olan Yiğitcan Çiğa´nın eşi Nadiye Çiğa ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Açılışta konuşan Vali Kamçı, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını kaydederek, hobi bahçesinin ilimize hayırlı olmasını diledi.
 
Engelli olmanın hiç kimsenin kendi arzusunda olan bir şey olmadığını ifade eden Vali Kamçı, şöyle devam etti:
 
?Hepimiz birer engelli adayıyız. Bizlerin görevi, engelli olan kardeşlerimizin ve çocuklarımızın da bizim yararlandığımız her şeyden yararlanmaları için sağlamak için gerekli çalışmaları yapmak olmalıdır. O yönde çalışmalarımız var. Elimizden geleni sizler için yapıyoruz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Kamu kurum ve kuruluşları olarak her zaman yanınızdayız.?
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı konuşmada, engelli annelerine seslenerek, ?Sizler cennetliksiniz. Bizlerde bu işin bir ucundan tutalım diye istiyoruz. Bizler yollar, köprüler yapıyoruz, otobüsler çalıştırıyoruz ama yaptığımız otobüs hizmetlerinin çok daha faydalısını size gönderdiğimiz otobüsle kazandığımızı biliyoruz. Bir sürü parklar yapıyoruz ve ağaçlar dikiyoruz ama en kıymetli yaptığımız iş ise sizin yavrularınıza vereceğimiz katkının olduğunu biliyoruz.? dedi.
 
Bahçenin açılış töreninde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, hobi bahçesinin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni etti.
 
Konuşmaların ardından, Şehit Yiğitcan Ciğa Özel Eğitim Uygulama Merkezi´nde eğitim alan çocukların gösterileri izlenildi. Düzenlenen tören, Vali Kamçı ve protokol üyelerinin hobi bahçesini açması ve bahçeye domates ekmesi ile sona erdi.