Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

ENGELLİ ÇOCUKLARA HİZMET VEREN AT BULUNDU

ENGELLİ ÇOCUKLARA HİZMET VEREN AT BULUNDU

Otistik çocuklara hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavide kullanılırken 3 ay önce çalışanan 11 yaşındaki ´Hazal´ adlı at bulundu.

Otistik çocuklara hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavide kullanılırken 3 ay önce çalışanan 11 yaşındaki ´Hazal´ adlı at bulundu. Polislerin boş bir arazide bulduğu atıın okul bahçesine getirilmesini alkışlarla karşılayan çocuklar, oldukça zayıflayan ve bakımsız görülen ´Hazal´ı okşayıp, sevinçlerini çığlık atarak gösterdir. Özel eğitim veren ögretmenler de,  Hazal´ın bulunması bize en güzel Öğretmenler Günü hediyesi oldu" dedi.

Merkez Melikgazi İlçesi Konaklar Mahallesi´ndeki Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde geçen 11 Eylül´de saat 02.40 sıralarında çalınan atla ilgili yakalanan 27 yaşındaki Muhammet Güder ifadesinde, "Böbreklerimdeki taşı düşürmek için Hazal´ı çaldım" dedi. Öğrencilerin eğitim ve tedavisinde kullanılan atı çaldığını kabul eden Güler, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından hayvan hırsızlığı suçundan tutuklandı.

Şüphelinin hırsızlığa ilişkin medyadaki haberler üzerine, yakalanacağından endişe ederek çaldığı ´Hazal´ı Mimarsinann mahallesi yakınlarındaki boş bir araziye bıraktığı belirlendi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık masası üç ayrı ekiple yürüttüğü çalışma sonunda çalınan ´Hazal´ isimli atı Cırgalan Mahallesi´nde arazide buldu. Huysuzlanan at, kamyona bindirilemeyince yaya olarak merkeze getirildi. Bahçede çok sevdikleri atı bekleyen otistik çocuklar, Hazal´ı alkışlarla karşılayıp, sevinç çığlıkları attı. Çocuklar daha sonra Hazal´a dokunarak, okşayıp, sevdi.