Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ENGELLİ EL SANATLARI KURSİYERLERİNİN ESERLERİ SERGİLENDİ

ENGELLİ EL SANATLARI KURSİYERLERİNİN ESERLERİ SERGİLENDİ

Anadolu Sakatlar Derneği´nin gerçekleştirdiği ahşap boyama ve salon dokuma kursunu başarıyla tamamlayan 11 kursiyere mezuniyet belgeleri düzenlenen törenle verildi

Anadolu Sakatlar Derneği´nin gerçekleştirdiği ahşap boyama ve salon dokuma kursunu başarıyla tamamlayan 11 kursiyere mezuniyet belgeleri düzenlenen törenle verildi. Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, yakın zamanda önce atölyeleşip ardından bu işi fabrikaya dönüştürmek istediklerini kaydetti.

Hilton Kayseri Otel´de gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, bazı kamu kurumlarının temsilcileri, kursiyerler, aileleri ve dernek üyeleri katıldı. Törende konuşan Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, düzenledikleri el sanatları kursu ile engellilerin hem sosyalleştiğini hem de bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi. Kılıç, "Onlar, yaptıkları, ortaya koydukları ürünlerle çok mutlu oluyorlar. Tabii bu yaptıklarını kamuoyuna duyurabildiklerinde de mutlulukları daha da artıyor. Bu çerçevede bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kılıç, zaman içerisinde engelli vatandaşların yaptıkları el işlerini daha da sistematik hale getirmek istediklerini ifade ederek, "Öncelikle atölyeleşeceğiz ve daha sonrasında ise, fabrikalaşma sürecine yöneleceğiz" diye konuştu. Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, engellilerin hayatlarını kolaşlaştıracak, onları topluma kazandıracak her projenin destekçisi olduklarını belirtti ve bu etkinlikte de emeği geçenlere teşekkür etti. Kursiyerlerden Neşe Koçoğlu ise 5 yaşında bir çocuğunun olduğunu dile getirerek, "Çocuğum, anaokuluna gidiyor. Onun cep harçlığını buradaki ürünler sayesinde çıkarıyorum. Yöneticilerimizin bizlere daha fazla yaşam alanı sağlayıp, kanat germesini istiyoruz" dedi.

Kurs eğitmenlerinden Fürüzan Bozkurt, üreten, değer yaratan bireyler olarak kursiyerlerin, kurs süresince mutlu olduklarını kaydetti. Bozkurt, "Engel tanımayan bireyler olarak çeşitli başarılara el atacağız. Bizler hiçbir engel tanımadan, korkmadan, çekinmeden çalışmaya hazırız. Bu anlamda bizlere yardım elini uzatacak sponsorlara ve yöneticilere ihtiyacımız var" şekline konuştu. Törenin ardından kursiyerlerin el emeği, göz nuruyla yaptığı eserlerin yer aldığı sergi, davetlilerce gezildi.