Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ENGELLİLER KAR FESTİVALİNDE DE BULUŞTU

ENGELLİLER KAR FESTİVALİNDE DE BULUŞTU

Kayseri`de düzenlenen 5`inci Geleneksel Erciyes Engelliler Kar Festivali Erciyes Dağı Tekir Yaylası`nda başladı. 40 ilden 250 engellinin geldiği festivalde, görme, işitme ve bedensel engelliler alp ve kuzey disiplini dallarında kaydı.

Kayseri`de düzenlenen 5`inci Geleneksel Erciyes Engelliler Kar Festivali Erciyes Dağı Tekir Yaylası`nda başladı. 40 ilden 250 engellinin geldiği festivalde, görme, işitme ve bedensel engelliler alp ve kuzey disiplini dallarında kaydı.

Erciyes Tekir Yaylası`nda bu yıl 5`incisi düzenlenen Geleneksel Erciyes Engelliler KarFestivali`ne, Vali Orhan DüzgünErciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı,Erciyes Engelliler Spor Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Mehmet Eğlenceoğlu ile 40 ilden 250 engelli katıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bir kafeteryada başlayan festivalde konuşanErciyes Engelliler Spor Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp, kayak merkezinde bedensel engellilerin kayak yapabildiğini söyledi. Erciyes Dağı`na engellerine rağmen çıktıklarını anlatan Kadircan Gökalp, şöyle dedi:

"Engelliler olarak bizlere engel olunmadıktan sonra her şeyi yapabildiğimizi gösteriyoruz. Biz, engelliler olarak Türkiye`de ilk defa Bedensel Engelli Kayak Takımı oluşturduk. Alp ve Kuzey Disiplini kayak takımlarımızla, teleferiğe binip, kayak yapabiliyoruz."

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Mehmet Eğlenceoğlu da festival ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu BaşkanıMurat Cahid Cıngı ise, kayak merkezinden herkesin yararlanması gerektiğini vurgulayarak "Şirket, kurulduğundan itibaren Erciyes A.Ş. Engelliler Kulübü`nü kurarak kayak faaliyetlerine başladık. Bu yıl festival daha canlı gerçekleşiyor. Önümüzdeki yıllarda festivalin daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de engellilerin yaşamın her alanına katılmasını önemsediklerini anlatırken, "Engellilerin artık evden çıkarak, sanat spor ve iş hayatında diğer vatandaşlarımızla beraber olma dönemi başlamıştır. Tabi engellilerimizin cesareti kadar onları teşvik eden aileler de son derece önemlidir" dedi. Vali Düzgün daha sonraErciyes A.Ş.`ye 10 bin TL`ye mal olan ve bedensel engellilerin kullanımı için özel olarak üretilen alp ve kuzey disiplini kayak takımlarını verdi.