Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ERCİYES KAYAK MERKEZİNDE KIŞ EĞLENCESİ

ERCİYES KAYAK MERKEZİNDE KIŞ EĞLENCESİ

Kendine has kostümler giyen yarışmacılar, karlı havada buz gibi suya atladı.

Kendine has kostümler giyen yarışmacılar, karlı havada buz gibi suya atladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.´nin katkılarıyla gerçekleşen, soğuk havaya ve soğuk sulara meydan okuyan herkesin katılımına açık yarışmada başvurular www.redbull.com.tr/jumpandfreeze adresinde toplandı. Başvuranlar arasından en yetenekli 30 takım seçilerek yarışmaya katılma hakkı kazandı. Maksimum 3 dakikalık performanslarını sergileyen takımlara, izleyenler de alkışlarıyla destek verdi.

 
 

Develi Kapı Magna Apex Playground´da düzenlenen Red Bull Jump and Freeze´de yarışmacılar, eğlenceli kıyafetleriye, kayak, kızak ve snowboardları atlama aracı olarak kullanarak buz gibi suyla dolu havuza 50 metre uzunluğundaki rampadan atladılar. Bireysel ve 2-3 kişilik takımlar halinde yarışmaya katılanlara, Atiye, Ece Vahapoğlu, Koray Candemir, Şahika Ercümen, Poison, Mehmet Güney, Deniz Özgün, Özlem Süer, Simge Fıstıkoğlu, Çiçek Güney, Mehmet Güney, Bilge Öztürk ve Kemal Pekser gibi ünlü isimlerden oluşan jüri puan verdi. Jürinin puanlarını, kostüm seçimi, atlayış performansı ve seyircinin tepkisi belirledi. Yarışmada, dereceye girenlere kupa ve sponsorların çeşitli ödülleri verildi.

YARIŞMADA EVLİLİK TEKLİFİ

Bu arada, etkinlik ilginç bir evlilik teklifine de sahne oldu. Yarışmaya katılan moda tasarımcısı Uğuralp Çengel, atlayışını gerçekleştirdikten sonra, kenarda kendisini bekleyen arkadaşları, "Benimle evlenir misin Görkem" yazılı pankart açtı. Çılgın genç, havuzdan çıkar çıkmaz cebinden yüzük çıkararak, kız arkadaşı atama bekleyen öğretmen Görkem Göktaş´a evlilik teklifinde bulundu. Hoş sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Göktaş, heyecanla teklifi kabul etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Erciyes´e yapılan yatırımların meyvesini almaya başladıklarını bildirdi. Cıngı, "Belediyemiz, Erciyes´e devasa yatırımlar yaptı ve bu yatırımlar, yurtdışında da büyük ses getirdi. Artık dünyaca ünlü firmalar ve markalar, Erciyes´te etkinlik düzenlemek istiyorlar. Erciyes´te bundan sonra da ses getirecek ve halkımızın eğleneceği etkinlikleri devam ettireceğiz. Her hafta farklı bir etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz. Erciyes´teki bu etkinlikler, kentin turizmine, tanınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Hafta sonu düzenlenen buzlu suya atlama etkinliği nedeniyle, kentteki otellere çok sayıda rezervasyon yapıldığı, Erciyes´teki otellerde de yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığı bildirildi.

Bu arada yarı yıl tatilinde hafta sonundaki güneşli havayı değerlendirmek isteyenler, Erciyes´e akın etti. Şehir merkezinden Erciyes Kayak Merkezi´ne ulaşımı sağlayan 3´er şeritli bölünmüş yolda zaman zaman trafik durma noktasına geldi.