Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ERCİYES MOTOSİKLET FESTİVALİ SONA ERDİ

ERCİYES MOTOSİKLET FESTİVALİ SONA ERDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ ve Kayseri´deki gönüllü motosiklet kulüpleri tarafından Erciyes´te düzenlenen Erciyes Motosiklet Festivali sona erdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ ve Kayseri´deki gönüllü motosiklet kulüpleri tarafından Erciyes´te düzenlenen Erciyes Motosiklet Festivali sona erdi.
2 bin 200 metredeki Erciyes Tekir Yaylası´nda bulunan çadır kamp alanında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen festivale Türkiye´nin dört bir yanından 738 motosikletçi, 2250 katılımcı olmak üzere toplamda 3 bin kişi katıldı. Erciyes Motosiklet Festivali´ne katılan Türkiye motosiklet akrobasi şampiyonu Birkan Polat da 2 gün boyunca motoru ile heyecan verici gösteriler sergiledi. İzleyiciler tarafından ilgi ile izlenen şov büyük beğeni topladı. Etkinlik boyunca Talas, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultan Sazlığı gibi Kayseri´nin tarihi ve doğal güzelliklerini de iki tekerle keşfetme imkânı bulan motosiklet tutkunları, festivalin son günü Erciyes´te başlayan kortej ile şehir merkezinden geçerek Kayseri halkına coşkulu bir gün yaşattı. Ünlü motor şovmeni Birkan Polat´ın da kortej önüne sergilediği şova vatandaşlar alkışlarla destek verdi.
Festival´in kapanışında bir konuşma yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, "Erciyes´i sadece kış sporları için değil dört mevsim halkımızın istifadesinde tutmak için gayret ediyoruz. Bu çerçevede Erciyes AŞ kurulduğu ilk günden itibaren Erciyes´in özellikle motosikletçiler için bir mecra olması için gayret ettik. Bu festivalin de bir başlangıç olmasını ümit ediyoruz. Kayseri´deki gönüllü motosiklet kulüpleri ile birlikte çok başarılı bir organizasyonu geride bıraktık; kendilerine çok teşekkür ediyoruz..İlk defa düzenlenen bu festival motosiklet severler tarafından tam not aldı. Bundan sonra da hem yol motorcuları hem de moto-crossçular inşallah Erciyes´te daha fazla görülecek. Bu festivali geleneksel hale getirerek uluslararası boyuta taşımaya gayret edeceğiz" dedi.