Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

Erciyes Üniversitesi´nde ?15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü? etkinlikleri düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi´nde ?15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü? etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk program Rektörlük binası önündeki tören alanında gerçekleştirildi. Buradaki etkinliğe, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan, Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, İl Müftüsü Şahin Güven, dekanlar, öğretim üyeleri, çok sayıda idari personel ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın etkinlik için gönderdikleri mesajlar okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, 15 Temmuz gecesi yaşanan menfur girişimi canı pahasına püskürten Büyük Türk Milletinin, FETÖ/PDY örgütü, işbirlikçisi örgütler ile destekçilerine, hiçbir zaman unutamayacakları bir ders verdiğini söyledi.

Rektör Güven, ?Tarihi kahramanlıklarla dolu, bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman ödün vermemiş bu Yüce Millet, o gece, adeta ikinci kurtuluş mücadelemize imza atmıştır. 15 Temmuz´da ülkemize yönelik hain girişim bir ilk değildir. Bu ihanetin değişik türlerini tarihin çeşitli dönemlerinde hep yaşadık. Çok sayıda vatan evladımız şehit düştü, yaralandı, gazi oldu. Ama hiçbirinde amaçlarına ulaşamadılar. Bilek gücüyle, topla tüfekle yapamadıklarını hainler vasıtasıyla da başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar. Millet olarak biz bir oldukça, diri oldukça, beraber oldukça, sergiledikleri tüm çirkinlikler boşa çıkmaya devam edecektir. Biz Erciyes Üniversitesi mensupları olarak, teröristlere, terör destekçileri ve sempatizanlarına asla taviz vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın terörle mücadeleye karşı sergilediği dik ve kararlı duruşunun sürekli destekçisi olarak, Yeni Türkiye Vizyonunda, ülkemizin hak ettiği güç ve değere kavuşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz? dedi.

Okuduğu bildiride, farklılıkları kültürel zenginliğinden gelen Büyük Türk Milletinin mensuplarının, ?mevzu bahis vatan ise gerisi teferruattır´ düşüncesiyle bir ve beraber olmaya, düşmana korku salmaya devam edeceğine vurgu yapan Rektör Güven, şunları söyledi:

?Bize atalarımızdan miras, çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin değerli bir emaneti olarak gördüğümüz ülkemizi, eğitimde, kültürde, sağlıkta, bilimde, teknolojide, sanayide, ticarette, hemen her alanda dünyada söz sahibi ülkeler arasına sokmak için çok ama çok çalışacağız. Gün birlik olma; gün milli birliğimiz, beraberliğimiz ve bütünlüğümüz üzerinde gözü olan düşmanların oyunlarını ebediyen bozma zamanıdır. Sözlerimin sonunda başta hain darbecilere meydanları dar eden 15 Temmuz Şehitleri ve üniversitemiz hemen yanı başındaki otobüs durağındaki bombalı saldırıda şehit düşen askerlerimiz olmak üzere; tarih boyunca bu ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Tüm gazilerimize ise minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu ülke var olmaya, ay-yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir.?

Rektör Güven´in konuşmasının ardından İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, şehitler için dua etti.

Rektörlük önündeki programın ardından ise Vali Yardımcısı, Rektör ve Rektör Yardımcıları, İl Müftüsü, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler, ellerinde Türk Bayrakları, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik için Sabancı Kültür Sitesi´ne kadar yürüdü.

Sabancı Kültür Sitesi Sergi Salonu´nda ise Erciyes Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle düzenlenen ?15 Temmuz Destanı? konulu serginin açılışı yapıldı.

Katılımcılar daha sonra Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu´nda, ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş ile Şair ve Yazar Haki Demir´in verdiği ?Son Savunma ve İlk Taarruz? konulu konferansı dinledi.µ
Vali Yardımcısı Avcı´nın panel konuşmacılarına plaket takdiminin ardından ise etkinlikler sona erdi.