Tarih: 21.08.2017 17:08

ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDE ÜRETİLEN ELEKTRİKLİ ARABA YARIŞMAYA KATILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Eciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından üretilen elektromobil araç, TÜBİTAK organizasyonunda Yerli Ürün Teşvik Ödülü, Tasarım Ödülü ve Verimlilik Ödülü´ne aday olacak.
Opet Fuchs, güçlü Ar-Ge geleneği doğrultusunda inovatif projelere destek vermeye devam ediyor. ERÜ Mühendislik Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin oluşturduğu 24 kişilik ERUIDEEV Takımı, Opet Fuchs´un desteğiyle ürettiği elektromobil araçla 21-27 Ağustos tarihlerinde 40 üniversiteden 51 farklı takımın katılım sağlayacağı, TÜBİTAK´ın Kocaeli´nde düzenleyeceği ?Efficiency Challenge Electric Vehicle? yarışlarına hazırlanıyor. Opet Fuchs Genel Müdürü Murat Seyhan, yetenekli gençleri desteklemekten gurur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Türkiye´ye nitelikli insan kaynağı sağlama hedefimiz doğrultusunda inovatif bakış açısına sahip ve geleceğe yatırım yapan gençleri destekliyoruz. Dış kabuktan, iç şasesine kadar Erciyes Üniversitesi laboratuvarında üretilen araç ile 2 yıldır TÜBİTAK yarışlarına katılan ERUIDEEV Takımı bu yıl yerlilik, verimlilik ve tasarım kategorilerindeki başarı hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —