Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’NE 2 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YURT

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’NE 2 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YURT

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, kampüs içine 2 bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yapılacağını söyledi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, kampüs içine 2 bin öğrenci kapasiteli  öğrenci yurdu yapılacağını söyledi.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile birlikte üniversite kampüsü içine yapılması planlanan öğrenci yurduyla ilgili toplantı yaptı. Yapılması planlanan Genç Ofis ve yurt binalarının arsa ve fizibilite çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantıda, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereğince yapılması planlanan Genç Ofis projesinin çalışmalarına başladıklarını belirten Prof. Dr. Çalış, "Belirlediğimiz bir alanda öğrencilerimizin kariyer planlamaları için kolaylık sunacak olan Genç Ofis sayesinde, öğrencilerimiz sanatsal ve sportif hizmetleri buralarda daha etkin kullanabilecekler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte ortak yürüteceğimiz bu projede tüm amacımız öğrencilerimizin sosyal yaşamlarına katkı sağlamak" dedi.
Ayrıca kampüs içine 2 bin öğrenci kapasitesine sahip, öğrenci yurdu yapılacağını belirten Prof. Dr. Çalış, "Öğrencilerimizin yurt imkanlarını daha da refah seviyeye ulaştırmak için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde faaliyet gösterecek yurt projemiz bulunmaktadır. Üniversite olarak arsa tahsisini yapacağımız yurtlarımız toplam 2 bin kişi kapasiteli olarak planlanmaktadır. Tüm öğrencilerimize iki projemizin de hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.