Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ERCİYES,BİR DÜNYA KUPASI´NA DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

ERCİYES,BİR DÜNYA KUPASI´NA DAHA EV  SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kayseri Erciyes, Snowkite Dünya Kupası yarışlarının 4´üncü etabına ev sahipliği yapacak.

Kayseri Erciyes, Snowkite Dünya Kupası yarışlarının 4´üncü etabına ev sahipliği yapacak.

Türkiye´nin önemli kayak ve kış sporları merkezlerinden Erciyes, son 4 yıldır gerçekleştirdiği ulusal ve global spor organizasyonları ile dünyadaki en prestijli kış sporları merkezleri ile birlikte anılmaya başlandı. Son 4 önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Erciyes, bir kez daha dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Snowkite Dünya Kupası  yarışlarının 4´üncü etabına Erciyes´te yapılacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş organizasyonunda Türk Hava Yolları, oteller, bazı spor kulüpleri ile Uluslararası Kiteboard Federasyonu (IKA) sponsorluğunda gerçekleşecek dünya kupasına bu alanda dünyaca ünlü sporcular da katılacak. Volkanik bir dağ olan Erciyes, çok fazla ağaçlık alana sahip olmaması, coğrafi yapısı ve düzenli meltem akışı sebebi ile dünyadaki en iyi snowkite (paraşütlü kayak) lokasyonlarından bir tanesi olarak kabul ediliyor.
Bu yıl 5 etap olarak gerçekleşen Snowkite Dünya Kupası serisi 24 Ocak´ta İtalya Roccaraso?da start aldı; 15 Şubat´ta İtalya Lago Di Resia ve 20 Şubat´ta Rusya Tolyatti ile devam eden Snowkite Dünya Kupaları´nın 4´üncü etabı 1-3 Mart tarihleri arasında Erciyes Tekir Kapı´da yapılacak ve ardından 15 Mart´da İsviçre Silvaplana Bernina´ da gerçekleşecek organizasyon ile son bulacak. Snowkite Dünya Kupası´nda yarışmanın tüm disiplinleri olan cross racing (rota yarışı), long distance (uzun mesafe yarış) ve 80 kilometrelik dayanıklılık etabı cross country formula GPS ile Dünya Şampiyonasındaki son sıralamalar Erciyes´te belli olacak.
Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes´i muhteşem bir kayak merkezi yapmanın yanı sıra, uluslararası büyük organizasyonlarla da tüm dünyada hem Erciyes´i hem de Kayseri´yi markalaştırmaya çalıştıklarını ve şimdiye kadar yaptıkları bütün global müsabakalarda ilgili federasyonlardan tam not aldıklarını ifade etti. Cıngı, bu tür organizasyonlar nedeniyle dünyada milyarlarca insanın televizyon ekranında !Erciyes-Kayseri-Tur! ibaresini çıkartmış olmaktan dolayı büyük bir milli gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.