Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ERCİYES´DE MEŞALELİ KAYAK SEZONU AÇILIŞI

ERCİYES´DE MEŞALELİ KAYAK SEZONU AÇILIŞI

Master planı çerçevesinde 350 milyon euroluk yatırımla dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline dönüşen Erciyes Dağı´nda, yeni kayak sezonu meşaleli ve havi fişekli gösterilerle açıld

Master planı çerçevesinde 350 milyon euroluk yatırımla dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline dönüşen Erciyes Dağı´nda, yeni kayak sezonu meşaleli ve havi fişekli gösterilerle açıldı. Sezon açılış programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes´teki pistlerin daha mükemmel olması için geliştirdikleri bir modelle kar ezme makinası (snowtrack) filosunu genişlettiklerini söyledi.

Türkiye´deki diğer kayak merkezlerinde kayak yapma olanağı yokken, suni karlama üniteleri sayesinde kayak sezonunu daha erken açan Erciyes´de resmi açılış töreni düzenlendi. Kar yağışı ve tipi altında, Erciyes Dağı´nın 2 bin 200 metresindeki Tekir Yaylası´ndaki pistlerde yapılan açılış programında kayakçılar ile kayak antrenörleri ellerinde meşale ve maytaplarla, gece karanlığında aydınlatılmış pistlerde kayarak renkli görüntüler oluşturdu. Sezon açılış programına Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kayakçıları kutlarken, kayakçılar da Erciyes´e yapılan yatırımlar nedeniyle Başkan Çelik´e teşekkür etti.

"PİSTLERİN STANDARTI YÜKSELTİLDİ"

Sezon açılışı nedeniyle açıklama yapan Başkan Mustafa Çelik, Erciyes´te kar yağışının başlaması ile pistlerin tamamının açıldığını ve kayak yapılabilir durumda olduğunu söyledi. Türkiye´de ilk kez gerçekleştirilen bir modele de değinen Başkan Çelik, şöyle dedi:

"Araç kiralama modelinde olduğu gibi kar ezme makinalarında da kiralama modeliyle yeni bir yöntem geliştirdik. Avrupa´da konusunda uzman tüm firmaları araştırdık ve firmalardan birisinden hizmet alımı ile 6 kar ezme makinesi daha getirdik. 11 kar ezme makinesi ile pistlerin düzenlemesini yapacağız. Çok iyi pist veya mekanik tesisiniz olabilir; ama kar ezme makineniz yeterli değilse pistler kayakçılar açısından yeterli olmuyordu. Biz filomuza 6 araç daha ilave ederek toplam 11 araçla pistleri kayakçıların istediği standartlara getirmiş olacağız."