Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ERCİYES´E TERMAL İÇİN SONDAJ

ERCİYES´E TERMAL İÇİN SONDAJ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarıyla dünyanın önemli kış turizm merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes, turizmde büyük atılım yapacağı yeni bir özelliğe daha kavuşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarıyla dünyanın önemli kış turizm merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes, turizmde büyük atılım yapacağı yeni bir özelliğe daha kavuşuyor. Erciyes´i diğer kış turizm merkezlerinden daha avantajlı hale getirecek olan termal turizm için sondaj çalışmalarına başlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sondajın yapılacağı bölgede çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Büyükşehir Belediyesi, Erciyes´i dünyanın turizm gözdesi hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Erciyes´e ve dolayısıyla Kayseri´ye önemli bir turizm geliri getirecek olan proje için çalışmalara başlanıyor. Erciyes´te termal turizm için yapılacak sondaj çalışmalarının ihalesi KASKİ tarafından yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ihaleyi alan firmanın şantiye alanında incelemelerde bulundu.
Burada yaptığı açıklamada Erciyes´te çok hayırlı bir işin başlangıcını yapacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Sıcak su arama çalışmalarımız 2-3 yıldır devam ediyor. Önce MTA jeolojik ve jeofizik araştırmalar yaptı. Sıcak suyun çıkabileceği yeri tespit etti. Biz de ihalemizi yaptık. Yüklenici firma şantiyesini kurdu. Bayramdan sonra sondaja başlanacak. 2 bin, 2 bin 220 metreler civarında sıcak su bulunabilir raporu verilmişti. Temennimiz sıcak suyun çıkması. O zaman Erciyes önemli bir değere daha kavuşmuş olacak. O zaman hem tesislerin enerji ihtiyacı giderilecek, hem de termal turizm tesisleri ile bu proje şehrimize değer katacak? dedi.