Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ERÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ´NDE MEZUNİYET SEVİNCİ

ERÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ´NDE MEZUNİYET SEVİNCİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 37´nci dönem mezunlarını verdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 37´nci dönem mezunlarını verdi. 
Kadir Has Spor Salonu´nda düzenlenen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Kılıç ile Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, 2.  Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay Tayfun Türkoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun´un yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aile katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, fakülteleri hakkında bilgiler verdi. Dekan Altun, ?Bu sene bizim 41´inci yılımız. 14 bölüm yaklaşık 12 bin öğrenci ile eğitimimize devam ediyoruz. Bugüne kadar vermiş olduğumuz mezunlarımız, bizleri gerek özel sektörde, gerekse de kamuda çok iyi bir şekilde temsil etmektedir. Ve bizler üniversitemizin üstlenmiş olduğu misyona uygun olarak, bilimsel, araştırma, teknolojik gelişmelere her zaman ayak uyduran, uyum içerisinde güzel çalışmalar ve projeler ortaya koyan bir fakülte olarak eğitimimize devam ediyoruz? dedi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında Erciyes Üniversitesi´nin önemine değinerek, "Türkiye´de ilk 10 üniversite içerisinde. Mühendislik Fakültemizin de ne kadar değerli olduğunu bahsettik. Böyle bir üniversitenin fakültesinin öğrencileri olduklarından dolayı çocuklarınızla gurur duyabilirsiniz. Ben onlarla gurur duyuyorum. Sizler de onlarla gurur duyun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini sizler gerçekleştireceksiniz. Ben sizlere güveniyorum. Ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacaksınız.  Burada da sizin büyük emeğiniz olacağına inanıyorum? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı dönem birincisi Cemil Demir mezun öğrencilere mühendislik yemini ettirdi ve mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. 14 bölümden bin 600 öğrencinin diplomalarını almasının ardından tören sona erdi.