Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ, AFGANİSTAN´IN MİLLİ KIYAFETİ ?JELEK´ GİYDİ

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ, AFGANİSTAN´IN MİLLİ KIYAFETİ ?JELEK´ GİYDİ

Erciyes Üniversitesi´nden (ERÜ) iki yıl önce mezun olan Afganistanlı Bashir Ahmad Haidari, makamında ziyaret ettiği Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış´a, bu ülkede cumhurbaşkanı ile devlet adamlarının giydiği ´Jelek´ adı verilen kıyafet hediye etti.

Erciyes Üniversitesi´nden (ERÜ) iki yıl önce mezun olan Afganistanlı Bashir Ahmad Haidari, makamında ziyaret ettiği Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış´a, bu ülkede cumhurbaşkanı ile devlet adamlarının giydiği ´Jelek´ adı verilen kıyafet hediye etti.
ERÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü´nden 2 yıl önce mezun olan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde yüksek lisans yapan Afganistanlı Bashir Ahmad Haidari, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış´ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin anısına Haidari tarafından Rektör Prof. Dr. Çalış´a, ülkesinde cumhurbaşkanı ve üst düzey siyasilerin giydiği ´Jelek´ adı verilen geleneksel kıyafet hediye edildi. Prof. Dr. Mustafa Çalış´ı yeni görevinde başarı dileklerini iletmek için ziyaret ettiğini belirten Haidari, "Rektörümüzü, öğrencilik yıllarımdan tanıyorum. Yeni görevinde de başarılar dilemek için Kayseri´ye geldim" dedi.
Bashir Ahmad Haidari, "Bizim milli kıyafetimiz. Afganistan cumhurbaşkanları resmi gezilerde bu kıyafeti giyer, ülkemize gelen devlet adamlarına da ´Jelek´ hediye edilir. Geleneksel olarak kullanılan bir kıyafettir. Ben de Mustafa Çalış hocamıza ülkemizi hatırlaması için ´Jelek´i´ hediye ettim. Ayrıca, gelecek Mart ayında İstanbul, Konya, Niğde ve Kayseri´de düzenleyeceğimiz Türk-Afgan dostluk gecesi  programı üzerine konuştuk" diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Çalış ise, "Üniversitemiz mezunlarından olup, Türk-Afgan dostluğunun göstergesi olarak öğrencimizin vermiş olduğu bu anlamlı kıyafet için teşekkür ediyorum" dedi.