Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ERÜ SENATOSU´NDAN ´BARIŞ İÇİN AKADEMİSYENLER İNİSİYATİFİ´ BİLDİRİSİNE TEPKİ

ERÜ SENATOSU´NDAN ´BARIŞ İÇİN AKADEMİSYENLER İNİSİYATİFİ´ BİLDİRİSİNE TEPKİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Senatosu, "Barış iİin Akademisyenler İnisiyatifi" adı altında, Güneydoğu´daki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla ilgili bildiri yayınlayan akademisyenlere tepki gösterdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Senatosu, "Barış iİin Akademisyenler İnisiyatifi" adı altında, Güneydoğu´daki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla ilgili bildiri yayınlayan akademisyenlere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi´nin ortaya koyduğu "ihanet belgesi´ni reddettiğimizi, haksız yere devletimizi suçlayan, ülkemize uluslararası gözlemci davet eden ve terör örgütüyle müzakere isteyen bu zihniyete karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz" denildi.

ERÜ Senatosu´ndan yapılan açıklamada, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adıyla bir araya gelen Türkiye üniversitelerinden 1128, yurt dışından 356 akademisyenin imzasıyla "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bir bildiri yayımlandığına dikkat çekildi. Bildiride, PKK terör örgütüne karşı meşru mücadele veren devlete en ağır ifadelerle saldırıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Fakat bazı il ve ilçelerimizde hendek kazarak kurtarılmış bölgeler yaratmaya çalışan ve masum insanlarımızın hayat hakkını elinden alan, devletin otoritesine ve güvenlik güçlerine karşı ağır silahlarla kanlı bir savaş yürüten PKK terör örgütünden tek kelimeyle söz edilmemektedir. Bunlar da yetmiyormuş gibi, tam bir müstemleke zihniyetiyle, uluslararası bağımsız gözlemcilerin bölgede gözlem ve raporlama yapması, bölücü terör örgütünün taleplerinin görüşülmesi için müzakere başlatılması istenmektedir. Bilindiği gibi, aylardır ülkemizin bazı il ve ilçelerinde bölücü terör örgütü tarafından bir halk ayaklanması provası yapılmakta, ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı açıkça bir savaş yürütülmektedir. Bu haince saldırılarda güvenlik görevlilerimiz ve sivil vatandaşlarımız şehit olmaktadır. Bölge halkının bir bölümü terör örgütünün yarattığı baskı ve zulümden kaçarak ülkemizin başka şehirlerine göç etmek zorunda kalmaktadır. Bu aşamada asıl yapılması gereken, ülkemizin terör örgütlerinden temizlenmesi, halkımızın özlemini duyduğu barış ve huzur ortamına bir an önce kavuşması, uzun yıllardır mağduriyetler yaşayan, yurdu yuvası yıkılan vatandaşlarımızın yaralarının bir an önce sarılması, sınırlarımız dışında devam eden ve ülkemizdeki terörü besleyen savaş halinin sona erdirilmesi için ulusal ve uluslararası düzeyde her türlü girişimde bulunulmasıdır."

ERÜ Senatosu´nun açıklaması şöyle sona erdi:

"Türkiye Cumhuriyeti´nin birliğine ve bütünlüğüne inanan, temel hak ve hürriyetlerin korunması mücadelesine sahip çıkan Erciyes Üniversitesi akademisyenleri olarak Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi´nin ortaya koyduğu "ihanet belgesi´ni reddettiğimizi, haksız yere devletimizi suçlayan, ülkemize uluslararası gözlemci davet eden ve terör örgütüyle müzakere isteyen bu zihniyete karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz."