Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ERÜ,AVRUPA BİRİNCİSİ OLDU

ERÜ,AVRUPA BİRİNCİSİ OLDU

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney, hastanelerinin ´El Hijyeni Mükemmeliyet´ yarışmasında Avrupa birincisi olduğunu belirtti.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney, hastanelerinin ´El Hijyeni Mükemmeliyet´ yarışmasında Avrupa birincisi olduğunu belirtti.
Başhekim Prof. Dr. Ahmet Güney, hastenin toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Güney, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanelerinin, ´El Hijyeni Mükemmeliyet´ yarışmasında Avrupa birincisi olduğunu belirtti. Güney, "Almanya, İsviçre, İngiltere ve İspanya gibi Avrupa hastaneleri içerisinde ´El Hijyeni Mükemmeliyet´ ödülünü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri almaya hak kazandı. Ödül, 10-13 Eylül 2019´da Cenevre´de yapılacak törende takdim edilecektir. Bu başarının kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 
Doç. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, hastanenin sadece Kayseri değil tüm bölgeye hizmet verdiğini kaydederek, şunları söyledi: "Yıllık yaklaşık 1 milyonun üzerinde poliklinik başvuru sayısı, binin üzerinde yatak kapasitesi, 240 bin yatış sayısı, 214 yoğun bakım yatağı ve yıllık 57 bin ameliyat sayısı ile bölgenin önemli sağlık kurumlarından biridir. Ayrıca kanser hastalarının takip edildiği ve kemik iliği naklinin yapıldığı büyük bir onkoloji hastanesi ile de, ülkeye önemli hizmet sunmaktadır" şeklinde konuştu.