Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ERÜ´DE ?ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI´

ERÜ´DE ?ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI´

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından ´Uluslararası Öğrenciler Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı´ düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından ´Uluslararası Öğrenciler Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı´ düzenlendi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ulaş Çınar, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Halil Tekiner ile çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Halil Tekiner, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, üniversitelerinde 2 bin 500´e yakın uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü, bu sayıyı gelecek yıl 3 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Rektör Çalış, ?Üniversitemizde Türk öğrencilerde olduğu gibi, uluslararası öğrencilerimizde de kalitenin çok yüksek olmasına önem veriyoruz. Bu bağlamda tabiki Türkçe öğrenme de çok önemli. Bu bağlamda ERSEM üzerine düşeni yapıyor. Hatta şununla da gurur duyabiliriz. Yabancılara Türkçe öğretimi konusunda en iyi üniversitelerden biriyiz. Ben rektörlüğe başladığım sürede şunu söyledim. Biz öğrenci odaklı ve araştırma odaklı bir üniversite olacağız diye. Bunu da elimizden geldiği kadar başarmaya ve çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz? dedi.  
Açılış konuşmalarının ardından, Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ulaş Çınar, üniversite hakkında temel oryantasyon dosyası s