Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ERÜ’DE ‘ ENGELLİ ÇOCUKLARA FARKINDALIK ‘ ETKİNLİĞİ

ERÜ’DE ‘ ENGELLİ ÇOCUKLARA FARKINDALIK ‘ ETKİNLİĞİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından 'Engellilerde Spor' dersi kapsamında 'Engelli Çocuklara Farkındalık' etkinliği düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından 'Engellilerde Spor' dersi kapsamında 'Engelli Çocuklara Farkındalık' etkinliği düzenlendi.
Prof. Dr. Ahmet Bilge Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ekinci ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve engelli çocuk katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlikte, ilk olarak Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Hakan Akdoğan tarafından bisiklet şov gerçekleştirildi. Etkinlik hakkında bilgi veren Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kaya, "Bu etkinlikte, engellilerde spor dersi alan öğrencilerimiz mezun olduklarında toplumumuzun yüzde 10 ila 12 oranında değişen engelli kardeşlerimizle eğitimi nasıl gerçekleştireceklerini öğreniyorlar. Öğrenirken de toplumumuzda engelli kardeşlerimiz ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinliği ders kapsamında yapmaktayız" dedi. Engelli çocukların da gösteri yaptığı etkinlik, madalya töreninin ardından sona erdi.