Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ERÜ’DEN BAŞKAN YALÇIN’A ‘YILIN HAYVANSEVER BERATI

ERÜ’DEN BAŞKAN YALÇIN’A ‘YILIN HAYVANSEVER BERATI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi'nce Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yılın hayvanseveri olarak seçildi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi'nce Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yılın hayvanseveri olarak seçildi. Düzenlenen törenle Başkan Yalçın’a Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından 'Yılın hayvanseveri beratı' verildi.
Veteriner Fakültesi Yılkı Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ile akademisyenler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu kararı ile 2020 yılının 'Yılın hayvanseveri' beratının Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a verilmesinin oy birliği ile kabul edildiğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, gelecek nesiller için doğaya sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Allah’ın insanoğluna en güzel emaneti doğadır. Doğa bize emanet edilmiştir. Doğaya ne kadar çok zarar verirsek ve o dengeyi ne kadar bozarsak bunun zararı yine insanoğluna olacaktır. O yüzden gelecek nesillerimizi düşünüyorsak, doğaya sahip çıkmamız gerekmektedir. Geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a uygun görülmüştü yılın hayvansever beratı. Bu yılda Talas Belediye Başkanımıza layık görüldü. Gerçekten bu beratı fazlası ile de hak ediyorlar. Hayvanlar konusundaki hassasiyetleri çok önemli. Fazlasıyla başkanımızın bu beratı hak ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da konuşmasında yılın hayvanseveri olarak berat almaktan mutlu olduğunu belirterek, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci’ye teşekkür etti.