Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ERÜ,RUSYA´DA 4 ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

ERÜ,RUSYA´DA 4 ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Erciyes Üniversitesi, Rusya´da Moskova Devlet Üniversitesi, Moskova Devlet Pedagoji Üniversitesi, Moskova Şehir Üniversitesi ve Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi ile ikili işbirliği ve ´Mevlana Değişim Programı´ protokolü imzaladı.

Erciyes Üniversitesi, Rusya´da Moskova Devlet Üniversitesi, Moskova Devlet Pedagoji Üniversitesi, Moskova Şehir Üniversitesi ve Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi ile ikili işbirliği ve ´Mevlana Değişim Programı´ protokolü imzaladı.
Bir dizi işbirliği faaliyeti için Rusya´ya giden ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Moskova Devlet Üniversitesi, Moskova Devlet Pedagoji Üniversitesi, Moskova Şehir Üniversitesi ve Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi´ni ziyaret etti. Ziyaret ettiği üniversitelerin Rektör ve üst düzey yöneticileri ile görüşmeler yapan Rektör Çalış, ikili işbirliği ve Mevlana Değişim Programı protokollerine imza attı. Rektör Çalış, Rusya temasları sırasında Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar´ı da ziyaret etti. Bu ziyarette Rektör Çalış, Büyükelçi Mehmet Samsar´la, Erciyes Üniversitesi´nin eğitim ve bilimsel çalışmaları ile Rusya´daki üniversitelerle yapılan işbirliği faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulundu. Rusya ziyaretinde ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış´a, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Üçgül de eşlik etti.