Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ESKİŞEHİR BAĞLARI´NDA GENÇ KAYMEK TESİSİ AÇILDI

ESKİŞEHİR BAĞLARI´NDA  GENÇ KAYMEK TESİSİ AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Bağları bölgesinde Genç KAYMEK merkezi açıldı. Bü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Bağları bölgesinde Genç KAYMEK merkezi açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 800 Suriyeliye Türkçe eğitim verileceğini ifade ederek, "Genç KAYMEK tesisinde Suriyeli mülteci kardeşlerimizin Kayseri´ye entegrasyonunu kolaylaştırmak için Türkçe dil eğitimi de verilecek" dedi.

Merkez Melikgazi İlçesi Eskişehir Bağları bölgesinde açılışı gerçekleştirilen Genç KAYMEK Merkezi´nin açılış törenine,  önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Vali Yardımcısı Mehmet Hüseyin Nail Anlar , Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ilçe belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Halka direkt dokunan yatırımları  daha fazla önemsediklerini dile getiren Başkan Çelik, " Sanat ve mesleki eğitimde Anadolu´da marka haline gelen KAYMEK, geleceğimiz olan çocuklarımızın çok daha iyi yetişmesine, verimli zaman geçirmesine ve daha donanımlı bireyler olmalarına katkıda bulunacak. Kayseri´nin en büyük eğitim organizasyonlarından biri haline gelen Genç KAYMEK merkezleri şehrimizin farklı bölgelerinde açtığımız 13 merkezde, yılda ortalama 15 bin öğrenciye hizmet veriyor. Bu öğrencilere daha başarılı olabilmeleri için takviye dersler ve kaynak kitap desteği sağlamakla kalmıyor, onların daha sosyal bireyler olmasına da katkı sunuyoruz. İnanıyorum ki, insana ve geleceğe yatırımın en önemli merkezlerinden birisi haline gelecek bu tesisimizde 9 derslik, 1 dijital kütüphane, 1 çalışma salonu, 1 sohbet salonu, 1 konferans salonu, kafeterya, aile rehberlik odası gibi birimler bulunuyor. Merkezimizde  bin 300 öğrencimizi geleceğe hazırlayacağız? diye konuştu.

Açılışı gerçekleştirilen tesiste Suriyeliler için Türkçe eğitim verileceğini de ifade eden Çelik, ?Bildiğiniz gibi, mazlumun ve mağdurun her zaman yanında olan şehrimiz, ülkelerindeki savaştan kaçan çok sayıda Suriyeliyi misafir ediyor.  Şehrimiz; devletin tüm kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, hayırsever insanlarımızla Suriyelileri en iyi şekilde misafir etmek için büyük bir gayret gösteriyor. Tesisimizde 800 Suriyeli kardeşimize Türkçe eğitimi vermeyi planlıyoruz? diye konuştu.