Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

EÜ, OKÇULUKTA KUPA VE MADALYALARI TOPLADI

EÜ, OKÇULUKTA KUPA VE MADALYALARI TOPLADI

Erciyes Üniversitesi, 5-7 Mart 2015 tarihleri arasında Eskişehir`de yapılan, Üniversiteler Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası`nda büyük başarı elde etti.

Erciyes Üniversitesi, 5-7 Mart 2015 tarihleri arasında Eskişehir`de yapılan, Üniversiteler Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası`nda büyük başarı elde etti.

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Dünya Şampiyonu Ecem Cansu Coşkun, Üniversiteler Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası`nda da 1`incilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Erciyes Üniversitesi, Makaralı Klasik Yay Bayanlar Kategorisi`nde Ecem Cansu, Makaralı Yay Karışık Takım Kategorisi`nde Ecem Cansu Coşkun ve Ali Davarcı ile 1`incilik kürsüsüne çıktı. Klasik Yay Bayanlar Kategorisi`nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencisi Şeyda Erçalık 3`üncü olurken, Klasik yay Bayan Takım Kategorisi`nde Erciyes Üniversitesi 2`inci oldu. Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 5-7 Mart 2015 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi`nin ev sahipliğinde Eskişehir`de gerçekleştirilen, Üniversiteler Okçuluk Türkiye Şampiyonası sona erdi. Erciyes Üniversitesi müsabakalar sonunda, 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük alarak şampiyonaya damgasını vuran üniversite oldu.

35 Üniversiteden yaklaşık 350 sporcunun katıldığı "Üniversiteler Okçuluk Türkiye Şampiyonası", Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü Spor Kompleksi`nde gerçekleştirildi. Klasik Yay Bayanlar, Klasik Yay Erkekler, Makaralı Yay Bayanlar, Makaralı Yay Erkekler, Klasik Yay Bayan ve Erkek Takım, Makaralı Yay Bayan ve Erkek Takım, Klasik Yay Karışık ve Makaralı Yay Karışık Takım kategorilerinde gerçekleştirilen müsabakalar sonunda,Erciyes Üniversitesi, şampiyonada en fazla kupa ve madalya alan takım oldu.

Şampiyonada, Makaralı Yay Bayanlar Kategorisi`nde yarışan Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Dünya Şampiyonu Ecem Cansu Coşkun, tüm rakiplerini eleyerek bir kez daha şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Kupa töreni sırasında "Dünya Şampiyonu Sporcumuz Erciyes Üniversitesi`nden Ecem Cansu Coşkun" şeklinde anons edilen ve şampiyonluk kürsüsüne davet edilen milli sporcu, yarışmaya katılan sporcular tarafından uzun süre alkışlandı.

Müsabakalar sonunda, Makaralı Yay Bayanlar Kategorisinde Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğrencisi Ecem Cansu Coşkun birincilik kürsüsüne çıkarken, Uludağ Üniversitesinden Yeşim Bostan ikinci, Turgut Özal Üniversitesi`nden Sena Öztaş üçüncü oldu.

Klasik Yay Bayanlar Kategorisinde Erciyes Üniversitesi İİBF Öğrencisi Şeyda Erçalık, üçüncülük kürsüsüne çıktı. Bu kategoride Bilkent Üniversitesi`nden Elif Deniz Haberal birinci, Anadolu Üniversitesi`nden Hilal Alan ikinci oldu.

Klasik Yay Bayan Takım yarışmalarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi birincilik kürsüsüne çıkarken, Erciyes Üniversitesi İİBF Öğrencisi Şeyda Erçalık, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Sema Sarıdanışment ve Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Rabia Ağca`dan oluşan takımla ikinci, Ankara Üniversitesi üçüncü oldu.

Erciyes Üniversitesi, Karışık Makaralı Takım yarışmalarında Ecen Cansu Coşkun ve Ali Davarcı ikilisi ile birinci olurken, Anadolu Üniversitesi ikinci, Aksaray Üniversitesi üçüncü oldu. Erciyes Üniversitesi`nin, Üniversiteler Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası`nda elde ettiği büyük başarı, üniversite ve Kayseri spor kamuoyunda sevinçle karşılandı.

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Ertan`ın müsabaka direktörü olarak görev yaptığı şampiyonanın Tertip Komitesi`nde Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Okutman Üstün Tuncer, Organizasyon Komitesi üyesi olarak görev yaptı.