Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

EV KADININA UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN 10 YIL 5 AY HAPİS

EV KADININA UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN 10 YIL 5 AY HAPİS

Kayseri´de uyuşturucu ticareti´ yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan ev kadını Nazire G. (26), 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri?de uyuşturucu ticareti´ yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan ev kadını Nazire G. (26), 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen 6 Nisan´da merkez Talas ilçesi Mevlana Mahallesi´nde meydana geldi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı fiziki ve teknik takip sonucu, ev kadını Nazire G.´nin, gün içinde 2 kişiye, 4 gram ve 0,30 gram metamfetamini toplam 400 TL karşılığında sattığı belirlendi. Gözaltına alınan Nazire G.´nin üzerinde 0.30 gram bonzai ele geçirildi. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Nazire G. daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde bugün görülen davada, tutuksuz sanık Nazire G. ile avukatı hazır bulundu. Uyuşturucu madde ticareti yapmadığını öne süren sanık, "Kesinlikle uyuşturucu satmadım. Sadece kullanıyordum. Bu olaylardan sonra da kullanmayı bıraktım. 1 yaşında çocuğum var. Suçsuzum" diye konuştu. Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu Nazire G.´yi, ´uyuşturucu ticareti yapmak´ suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın 1 yaşında çocuğunun olması ve İstinaf ve Yargıtay sürecini de dikkate alarak, tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.