Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

EXİMBANK VE KGF´DEN İHRACATÇIYA TAM DESTEK

EXİMBANK VE KGF´DEN  İHRACATÇIYA TAM DESTEK

Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu üst düzey yetkilileri Türkiye´nin ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri´nin ihracatında önemli bir yere sahip Kayserili ihracatçılarla bir araya geldi.

 

 

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) organizasyonunda, Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliği ile 23 Mart 2017 tarihinde ?İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile KGF İşbirliği? konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve Kayserili ihracatçıların yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı ve AKİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Kredi Garanti Fonu Genel Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu,  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ile çok sayıda bürokrat, banka temsilcileri ve Kayserili sanayici ve işadamları katıldı.

 

KIVANÇ: ?NEFES KREDİSİ? SIKINTILI DÖNEMDE ADI GİBİ BİZE NEFES OLDU

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AKİB Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç, Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu´nun ihracatçılarımızın en büyük destekçileri olduğunu vurgulayarak, ülkemizin son dönemde zor bir dönemde geçtiğini, bununla birlikte en büyük ticaret ortaklarımız olan komşu ülkelerde yaşanan çatışma ortamının, Avrupa ile yaşadığımız siyasi gerginliklerin, ihracat pazarlarımızı daraltığını belirtti.

 

Bu zor günlerde Eximbank´ın ihracatçılarımıza en ucuz kredi imkanı sağladığını, bu nedenle Eximbank´ın bu desteklerini çok önemsediklerini dile getiren Kıvanç şu şekilde konuştu: ?Ekonomimizin temel taşı KOBİ´ler, günümüzün sert küresel rekabet ortamında, finansman, likidite, haksız rekabet karşı karşıyadır. Bu zor süreçte KOBİ´lerin finansmana erişiminde önemli bir işlev gören Kredi Garanti Fonu işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulaması sıkıntılı dönemde adı gibi adeta nefes olmuştur.?

 

YILDIRIM: KAYSERİ´DE EXİMBANK ŞUBESİ AÇMAYI PLANLIYORUZ

 

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Eximbank olarak yurtiçi krediler, sigorta programları ve uluslararası krediler olmak üzere 28 programla hizmet verdiklerini anlatarak, Eximbank´tan kredi kullanan ihracatçı sayısının 7695 ve KOBİ´lerin oranının % 55 olduğunun altını çizdi.

 

Sözlerine Eximbank´ın Türkiye´nin en büyük 11. bankası olduğuna değinerek devam eden Yıldırım, Eximbank´ın en çok ihracat kredisi veren 1. banka olduğun belirtti ve Kayserili ihracatçılara daha iyi hizmet verebilmek için 2017 yılı içerisinde Kayseri´de bir şube açmayı planladıkları müjdesini verdi.

 

TEBEROĞLU: TALEPLERE CEVAP VER SÜZREMİZİ 24 SAATE DÜŞÜRDÜK

 

Kredi Garanti Fonu Genel Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu ise, başta KOBİ´ler olmak üzere finans erişiminde sorunları olan işletmelerin bu sorunlarını ortadan kaldırmak için onlara garanti desteği vererek finansmana ulaşmalarını kolaylaştıran bir şirket olduklarına dikkat çekerek, bankacılık sistemiyle entegre olarak çalıştıklarını ifade etti.

 

Fonun mali yapısının daha da güçlendirildiğini ve taleplere artık çok daha hızlı cevap verilebildiğini, eskiden 35 gün olan cevap verme süresinin 24 saate kadar düşürüldüğünü belirten Teberoğlu, Kredi Garanti Fonu´nun yapısı ve işleyişiyle ilgili detaylı bir sunum da gerçekleştirdi.

 

Bilgilendirmenin ardından tüm katılımcılar, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcıları Enis Gültekin ve Mesut Gürsoy ile Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Caner Teberoğlu´na sorular yönelterek,  sistemin işleyişi ve firma olarak karşılarına çıkan problemlerine cevap aradılar.

 

Toplantı sonunda AKİB Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, günün anısına konuşmacılara plaket ve hediye takdim etti.

 

YAMANYILMAZ: EXİMBANK VE KGF DESTEĞİ İLE

İHRACAT RAKAMLARIMIZ ARTACAK

 

Bilgilendirme toplantısının Kayseri´de gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf eden AKİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz ise, toplantının kısa bir değerlendirmesini yaparak, ihracatçılarımızın en büyük destekçileri olan Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu yetkililerini hem ülke ekonomimiz, hem de birliğimiz için büyük bir öneme sahip olan Kayseri´de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

2016 yılı ülkemiz ihracatımızın 140 milyar dolar, Kayseri ihracatının 1,5 olduğunu dile getiren Yamanyılmaz, bu sayıların ne ülkemiz ne de geçmişten beri ticaret merkezi olarak anılan Kayseri için yeterli olmadığını, Eximbank ve Kredi Garanti Fonu desteği ile bu rakamları artırmayı temenni ettiklerini söyledi.