Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

FETÖ DAVASINDA 3 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ DAVASINDA 3 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ  örgütüne üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan tutuklu 15 öğretmen ve 7 polisin yargılanmasına başlandı.

FETÖ  örgütüne üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan tutuklu 15 öğretmen ve 7 polisin yargılanmasına başlandı. Mahkeme, sağlık sorunları nedeniyle 2 öğretmen, 1 polisi tahliye ederken, diğerlerinin tutukluluğunun devamına kadar verdi.

Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada ByLock kullanmak,  Bank Asya´ya para yatırmak ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan  Aktif Eğitim Sen´e üye olmak suçlarından yargılanan sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden sanıklar, ByLock kullanmadıklarını, Bank  Asya´ya ise faizsiz bankacılık yaptığı için para yatırdıklarını söyledi.

Tanıklık yapan Ö.B ise, tutuklu sanıklar içerisinde yer alan bazı öğretmenlerle cemaat toplantıları katıldıklarını, Fethullah Gülen´in vaazlarının dinlediklerini, 2014-2015 yılları arasında yapılan toplantıda örgütün kriptolu ByLock programının telefonlara yüklenmesi konusunda görüşmelerin yapıldığı söyledi.

Mahkeme heyeti sağlık durumlarını dikkate alarak 2 öğretmen, 1 polisin tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.