Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

FETÖ´CÜLERE YARDIM YAPAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI, 2 KİŞİ SERBEST

FETÖ´CÜLERE YARDIM YAPAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI, 2 KİŞİ SERBEST

Kayseri´de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) üye olduğu suçlamasıyla cezaevinde bulunanlara maddi yardımda bulundukları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Kayseri´de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) üye olduğu suçlamasıyla cezaevinde bulunanlara maddi yardımda bulundukları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

 

Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile istihbarat birimlerinin yaptığı ortak çalışmalarda, İstanbul´dan Kayseri´ye gelen L.K., merkez Melikgazi ilçesine bağlı Kiçikapı Mahallesi´nde bulunan telefon bayisine zarf içerisinde para getirdiği ve bu paranın FETÖ´den tutuklanan ve cezaevinde bulunanlara yardım amacıyla getirildiğini belirledi. Telefon bayiine yapılan operasyonda, İstanbul´dan parayı getiren L.K. ve bu parayı teslim alan telefon bayi sahibi H.M.T. gözaltına alındı. 2 kişinin üzerinde yapılan aramada, zarf içinde bulunan 10 bin liraya el konuldu. Paranın telefoncu olan H.M.T. tarafından A.G.´ye teslim edileceği ve bu kişi tarafından FETÖ üyelerine yardım yapılacağının tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. A.G.´nin adresine yapılan operasyonda A.G. ve aynı evde kalan S.Ş. yakalandı. Olayla ilgili sorgulanan 4 şüpheliden L.T. ve A.S. nöbetçi mahkemede tutuklanırken, H.M.T ve S.Ş. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.