Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

´FETÖ´CÜLERİN ALDIĞI HİMMET, BUNLARIN Kİ RÜŞVET´

´FETÖ´CÜLERİN ALDIĞI HİMMET, BUNLARIN Kİ RÜŞVET´

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Kayseri il merkezindeki istişare toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Kayseri il merkezindeki istişare toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Teröre hizmet eden belediyelere atanacak kayyum konusundaki sayıyı İçişleri Bakanlığı´nın belirlediğini, kendisinin sayı vermesinin şu anda mümkün olmadığını dile getiren bakan Özhaseki şunları söyledi:

"Teröre ilişenlerle ilgili bu konuşulanlara ama genellikle bu iş HDP´li belediyelerde oluyor. Onun dışında da olabilir. Burada 102 civarında HDP´li belediye var. Bunlardan zaten bir kısmı daha önce çukurlar kazanlara yardım ettikleri için, iş makinelerini verdikleri için, bomba yüklü araçlarla teröristlere yardım ettikleri için görevden alınmıştı. Ancak bazıları halen yardım etmeye devam ediyor. Bir kısmı da bütçelerinin bir kısmını Kandil´e göndermeyi marifet zannediyordu. Tabi bunu dinleyen vatandaş diyecek ki ´Kandil´e nasıl para gönderiyorlar? Madem öyle neden el koymuyorsunuz?´ Kanunun boşluklarından istifade ediyorlar. Demokrasi nimetinin güzelliklerinden istifade ediyorlar. Bundan istifade ederek zaten birtakım oldu bittiye getiriyorlar. Neler yapıyorlar? Personele aslında belediye kanununda yüzde 30´dan fazla ödeme yapılamayacağı ile ilgili yani bütçenin yüzde 30´unu aşan kısımda personele ücret verilemez. Öyle bir şey yok. Fakat bunlar çok aşıyorlar, onun bir yaptırımı yok. Ayrıca, taşeronlar vasıtasıyla birçok işçi alıyorlar. Bunları da güya yüksek maaşlı gösteriyorlar. O maaşları da daha sonra işçilerin eline geçmeden geri alıyorlar. Birçoğu gelip bunu gizli itirafçı olarak söylüyor ama ´Açığa çıkıp söylersem beni vururlar´ diye de korkuyor. FETÖ´cülerin aldığı himmet, bunların aldığı rüşvet. İkisinin birbirinden farkı yok. İşbirliklerini de zaten Güneydoğu´da gördük. Şimdi bir taraftan FETÖ´cülere mani olup darbe yapısını önleyip temizlik harekatına girmişken, 40 yıldır bu milletle uğraşan, binlerce evladımızı şehit eden bu yapıyı herhalde seyredemeyiz."

KAYYUM KARARI DOĞRU

Belediye başkanlarının yasalara göre hareket etmesi ve vatandaşa hizmet etmesi gerektiğini hatırlatan Özhaseki, "Hiç kimse o belediyelere çukur kazın diye bu yetkiyi vermedi. Hiç kimse bunlara dönüp de teröristlerin yataklığını yapın, kamyonlarınızı verinde bomba koysunlar masum insanları uçursunlar diye oy vermedi. Onlar hizmet edin diye oy verdiler. Belediye Başkanları bunlara uymuyorlar, tersini yapıyorlar. Hepsi böyle mi? Hepsi demek doğru olmaz ama kim bunu yapıyorsa cezasını çekecek. Bunun adı kayyum ya da başka bir şey olur. Kayyumda demek çok doğru olmayabilir. Aslında seçme ve seçilme yeterliliği olan idarecilik yapabilecek herkes ilçelerde valiler, büyükşehirlerde ve illerde İçişleri Bakanlığı atar. Genelde o ilçelerde kaymakamlar bu işi iyi bildiği için haliyle kaymakam arkadaşlarımız bundan sonra hizmet edecek. O yüzden şu anda alınan karar çok doğru bir karar. Kararın sonuna kadar arkasındayız. Yapılan anketlerde de vatandaş bize sonsuz destek veriyor" diye konuştu.