Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

FETÖ´DEN GÖZALTINA ALINAN 9 ASKERİ PERSONEL ADLİYE´YE SEVK EDİLDE

FETÖ´DEN  GÖZALTINA ALINAN 9 ASKERİ PERSONEL ADLİYE´YE  SEVK EDİLDE

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, askeri personele yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden 9´u, adliyeye sevk edildi.

Kayseri´de  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, askeri personele yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden 9´u, adliyeye sevk edildi. 
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında muvazzaf subay ve astsubayların da bulunduğu 85 askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü´nce (KOM), 20 Mart´ta Kayseri merkezli 18 ilde şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 43 kişi yakalandı. Diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler de Kayseri´ye getirildi. 
Emniyetteki sorguları tamamlanan 9 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde bulunan Adli Tabiplik´te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. 
Soruşturma kapsamında 42 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü, emniyetteki şüphelilerin de sorgularının devam ettiği bildirildi.