Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

FIRAT KALKANI BÖLGESİNE 100 TON ŞEKER

FIRAT KALKANI BÖLGESİNE 100 TON ŞEKER

Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü ile tarafından organize edilen Fırat Kalkanı Bölgesine Ramazan Gıda yardımı kapsamında Kayseri Şeker tarafından 100 ton şeker gönderildi

Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü ile tarafından organize edilen Fırat Kalkanı Bölgesine Ramazan Gıda yardımı kapsamında  Kayseri Şeker tarafından 100 ton şeker gönderildi

Kayseri Şeker Fabrikasında gerçekleştirilen uğurlama programına Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, İl Müftüsü Şahin Güven, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Kamçı, yaptığı konuşmada, Suriye´de yaşanan savaş ve çatışmaların, orada yaşamakta olan insanların yaşamlarını son derece olumsuz etkilediğini ifade ederek, Türk Milletinin yaşanana olaylara sessiz kalmadığını, bu mübarek ayda elinden gelen her türlü desteği sağlamak konusunda da büyük gayret gösterdiğini belirtti.

Gönüllülük esasına göre toplanan yardımlar neticesinde, 4 tır dolusu malzemenin temin edilerek bölgeye gönderileceğini ifade eden Vali Kamçı, şöyle devam etti:

?Bugün anlamlı bir olay için buradayız. Türkiye´nin komşu ülke Suriye´ye nasıl baktığını hepimiz biliyoruz. Tüm vatandaşlarımız kardeşlerine yardım etmeye çalışıyor. Bu anlamda Kayserimizde üzerine düşeni yapıyor diye düşünüyorum. Kayseri´de müftülüğün ilgi alakası ile 200 tır yardım gönderildi ve her ay 10 tır gıda yardımı gönderiliyor.?

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise Valiliğimize bağlı İl Afet Müdürlüğümüz ve Kayseri Müftülüğünce yapılan yardım kampanyasına Kayseri Şeker fabrikasının da bir katkı sağlamak için yönetim olarak bir karar aldığını ifade ederek, ?Fırat Kalkanı bölgesine gönderilmek üzere 100 Ton şeker 4 tır olarak hazırlandı bu gün sevkiyatı gerçekleşmiş olacak. Suriye Bölgesinde özellikle Irak tarafında pek çok insanın sıkıntıda olduğunu biliyoruz. Ülkemiz zaten bütün imkanları seferber etmiş durumda. Milyonlarca insan bu çerçevede yardım ihtiyacı duyuyor ve Türkiye de elinden gelen gayreti gösteriyor.? dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven?in yaptırdığı dua sonrası içerisinde 100 ton şekerin bulunduğu 4 tır dolusu yardım Suriye´ye doğru yola çıktı.