Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

GANA´DAN İL MÜFTÜLÜĞÜNE ANLAMLI ZİYARET

GANA´DAN İL MÜFTÜLÜĞÜNE ANLAMLI ZİYARET

Gana Zano Development Foundatıon (ZADEF) sivil toplum kuruluşu Başkanı Nurudeen Ababakar Ali, Türkiye Diyanet Vakfı´nın (TDV) yurt içi ve yurt dışında yaptığı faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi almak üzere 15.11.2016 Salı günü İl Müftüsü ve TDV Kays

 

Gana Zano Development Foundatıon (ZADEF) sivil toplum kuruluşu Başkanı Nurudeen Ababakar Ali, Türkiye Diyanet Vakfı´nın (TDV) yurt içi ve yurt dışında yaptığı faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi almak üzere 15.11.2016 Salı günü İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Şahin Güven´i makamında ziyaret etti.

5 kişiden oluşan heyette (ZADEF) sivil toplum kuruluşu üyesi Prince İbrahim Umar Farouk Saeed, Mubarıck Suleyman ve ilimizde öğrenim gören Ustaz Ali Adam, Ahmed Zekeriya yer aldı.  İlimizde ziyaretleri süresince heyete 2016 yılı TDV kurban hizmetleri kapsamında Gana´ya gönüllü olarak giden Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı eşlik etti.

ZADEF Başkanı Nurudeen Ababakar Ali, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile başta eğitim olmak üzere diğer alanlarda işbirliği talebinde bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı´nın Gana´da düzenlediği Kurban ve Ramazan gibi faaliyetlerinden memnun olduklarını bu hizmetlerin daha da artırılmasını talep etti. Heyet,  İl Müftüsü Güven´i Gana´ya davet etti.

Türkiye´deki vakıf geleneğini, geçmişten günümüze nasıl şekillendiğini ve insanların bu kültürel kodlarla yardımlaşmaya verdiği önemi anlatan İl Müftüsü Güven,  vakfımız çalışanlarının da bu bilinçle hizmet ettiklerini kaydetti.

İl Müftüsü Güven, ?103 ülkede faaliyetlerimiz var Vakfımızın eğitim, kültür, hayri ve sosyal alanlardaki çalışmalarının gün geçtikçe büyüdüğünü ve binlerce kişinin bu hizmetlerden istifade ettiğini belirten İl Müftüsü Güven, ?´Türkiye Diyanet Vakfı olarak 130 ülkenin 500 bölgesinde Kurban ve Ramazan faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu kapsam da Gana´ya da yardımlar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.? dedi.

İl Müftüsü Güven,  ZADEF Başkanı Nurudeen Ababakar Ali ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti ve Başkanlığımız yayınlarından çıkan özel prestij baskılı Kur´an-ı Kerim ve İngilizce Kur´an-ı Kerim hediye etti.