Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GAVREMOĞLU KONAĞI BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI BAŞLADI

GAVREMOĞLU KONAĞI BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI BAŞLADI

Kayseri´nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Hunat Mahallesindeki Gavremoğlu konağında aslına uygun bakım ve onarım çalışmasına başlanıldığını söyledi.

 

Gavremoğlu konağının kültür varlıkları korumasında tescilli olduğunu ve tarihi mimarisi ile yapı tekniği açısından bir Anadolu Kültür Mirasını temsil ettiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılını tarihi ve kültür yapıların bakım ve onarım çalışmasına başladık. Şu ana kadar 24 eseri tamamladık. 11 eserde ise çalışmalar devam ediyor. Yeni bir çalışma ile Hunat Mahallesindeki Gavremoğlu evinde aslına uygun olarak bakım ve yenileme çalışması için ihale yaparak çalışmalara başladık. Yapı tekniği kullanılan malzemeler ve taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu konakta öncelikle aslına uygun olarak onarılacaktır. Gavremoğlu Konağı yine günümüze hizmet verecektir. Gelecek kuşaklara Anadolu kültür mirası sağlam ve bakımlı bir şekilde emanet edilmiş olacaktır. Gavremoğlu Evini Kültür ve Kayseri evi olarak değerlendirilecek ve turizme kazandırılacaktır? dedi.

 Gavremoğlu Konağı bakım olarım ve yenileme için yapılacak çalışmada mülkiyet sorunu bulunmadığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanan her tarihi eserin tekrar kullanıma açıldığını ve hizmete sunulduğunu kaydetti.