Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

GENÇLİK HUZUR´DA BULUŞUYOR

GENÇLİK HUZUR´DA BULUŞUYOR

Bu yıl 11-18 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması olan " Cami ve Namazla arınma " etkinlikleri kapsamında, gençlere cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması

 

 

Bu yıl 11-18 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması olan " Cami ve Namazla arınma " etkinlikleri kapsamında, gençlere cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması, birlik ve beraberlik mekânı olan camilerde gençlerin ibadetlere katılımını teşvik etmek amacıyla İl Müftülüğü tarafından 07.08.2016 Pazar günü Hunat Camii´nde ?Gençlik Huzur´da Buluşuyor? programının onbirincisi düzenlendi.    Hunat Camisinde düzenlenen programa halkımızın katılımı yoğun oldu. Sabah Namazı sonrası İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven cemaate vaaz-ı nasihatte bulundu.   İl Müftümüz Güven, ???? ???????? ????????? ???????? ??? ????????? ??????? ???????????? ???????????? ?????????????? ?????????? ???????????             ?Ey iman edenler! Allah´a ve Peygamber´e hainlik etmeyin. Bile bile kendi (aranızdaki) emanetlerinize de hainlik etmeyin.?Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurdu: ?İman ihanet ederek öldürmeyi engeller.?yani mümin ihanet ederek hasmını dahi öldüremez. Mümin, emanet verilen kişiyi aldatarak öldüremez.  Bu darbe teşebbüsü yapan ihanet şebekesi:  1- 1- Yalan makinesi değil mi? Sürekli yalan söylüyorlar herkese, yalanla kurulan bir cemaat olabilir mi? Yalan üzerine kurulmuş dini bir yapı olabilir mi? 2-  3- 2- Bu üzerine asker kıyafeti giymiş olan ihanet şebekesi kendilerine bu devletin, bu milletin, bu masum halkın emanet etmiş olduğu tankları, topları, füzeleri, helikopterleri, uçakları nasıl olur da bu halka ihanet ederek kullanır. Kendilerine düşmanlarımıza karşı kullanmak üzere verilen silahları nasıl masum halka çevirebilirler.  4-  5- 3- Bir de dünyalık işlerle uğraşırken haramı, helali gözetiyorlar mı? Helali haramı gözetmediler. Sınavlarda soruları çaldılar, kendi adamlarının ön plana geçmesi için hakkın, adaletin değil.    

6- Şimdi gelin bütün bunlardan sonra Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´in şu Hadis-i Şerifini tekrar zihin dünyamıza kazıyalım. Müslümanların içerisinde yaşayıp ta Müslüman gibi gözüken ve fakat nifak alameti taşıyan kâfirlerle işbirliği yapan, Yahudilerle ve Hıristiyanlarla işbirliği yapan gerçek manada İslam´ın tadını ve hazzını, lezzetini alamayan münafığın özelliği, alameti üç´tür.  ( D.İ.B. Hadislerle İslam )  1.) Konuştuğu zaman yalan söyler. Efendim büyük bir dava için kendisini gizlemesi gerekiyormuş onun için yalan söylemesi caizmiş. Yalan söylemek caiz, hanımını soyup soğana çevirmesi, açılıp saçılması caiz, içki içmek caiz, yalan söylemek caiz... Böyle bir din olabilir mi? Böyle bir dinin adı İslam olabilir mi?  2.) Kendisine güvenildiği zaman yani kendisine bir şey emanet edildiği zaman ona ihanet eder. Bulunmuş olduğu bütün yapılarda ister iman olsun, ister allame-i cihan olsun bulunduğu yerde eğer kendisine verilen hizmete ihanet ediyorsa kendi ihanet şebekesine çalışıyorsa ne demektir bu! Kendisine güvenilmez demektir. Eminlik vasfını yitirmiş demektir.  3.) Söz verdiği zaman da sözünde durmaz. Oysa Allah Resulü başka bir hadisi şerifte ?El-Müslimü Ehu´l-Müslim? (Müslüman müslümanın kardeşidir.) Ne demek bu kardeş?  Benim cemaatimden, benim grubumdan, benim tarikatımdan olmasa bile adı Müslüman ise kardeştir. Öyleyse Müslüman Müslüman kardeşine ihanet edemez. Müslüman Müslüman´a yalan söyleyemez ve onu zor durumda bırakamaz.  Biz doğuda, güneydoğuda, terör örgütüne karşı amansız mücadele verirken onlar bu Ülkenin insanlarını darbe teşebbüsü ile zor durumda bıraktılar. Bu Ülkenin Müslümanlarını zor durumda bıraktılar. Şimdi kendimizi buna göre değerlendirmek durumundayız. Kıymetli kardeşlerim! Mümin, kendisine güvenilen insandır. Bu dünyada güvenini yitiren bir insan ya da cemaat artık kendisine güvenilmez olduğu andan itibaren işi bitmiştir. Öyleyse Rabbimize dua edelim. Rabbimizden emanetlere ihanet etmeyen, mümin kardeşine yalan söylemeyen, kendisine emanet edilen her şeye hakkıyla riayet eden ve Müslümanları zor durumda bırakmayan; hatta zor durumda bulunan Müslümanlara yardım eden kullarından olmamız için yüce Mevla´ya dua etmeliyiz. Rabbim bizleri ihanet edenlerden eylemesin.? dedi.   İl Müftümüz Sayın Güven´in sohbeti sonrası zikir ve dualarla program sona erdi. Program sonrası cami çıkışında Melikgazi Belediyesi´nin katkılarıyla cemaate çorba ve çay ikramı yapıldı.