Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GENÇLİK HUZUR´DA BULUŞUYOR

GENÇLİK HUZUR´DA BULUŞUYOR

Bu yıl 01-07 Ekim 2016 tarihleri arasında kutlanan Camiler Haftasının teması olan " Cami ve Kitap" etkinlikleri kapsamında, gençlere cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması ...

 

Bu yıl 01-07 Ekim 2016 tarihleri arasında kutlanan Camiler Haftasının teması olan " Cami ve Kitap" etkinlikleri kapsamında, gençlere cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması, birlik ve beraberlik mekânı olan camilerde gençlerin ibadetlere katılımının teşvik edilmesi amacıyla İl Müftülüğü tarafından 04.12.2016 Pazar günü Hunat Camii´nde ?Gençlik Huzur´da Buluşuyor? programının onbeşincisi düzenlendi.
 
Hunat Camisinde düzenlenen programa halkımızın katılımı yoğun oldu. Sabah Namazı sonrası İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven cemaate Peygamberimizin şu hadis-i şerifini anlattı: ?Bir kötülüğü gören kişi, eli ile değiştirmeye gücü yetiyorsa onu eli ile değiştirsin. Buna gücü yetmez ise dili ile değiştirsin. Buna da gücü yetmezse kalbi ile (o kötülüğe) tavır koysun, (onu hoş görmesin). Ve bu da imanın asgari gereğidir.? (D1140 Ebu Davud, Salat, 239-242)
 
Etrafımızda olan kötü hadiselere duyarsız kalamamamız gerektiğini ve bu sebeple içimizde özellikle iyiliği teşvik eden, kötülükten sakındıran kardeşlerimize karşı kem gözle bakmamamız gerektiğini belirten İl Müftüsü Güven, ?Bir insan gücü yetiyorsa yani elinde gücü varsa kötülüğe engel olmalı, yoksa söz ile insanları kötülüklerden alıkoymalıdır. Kalbinde iman olan kişi günahlardan rahatsız olur. Bir de başkalarının işlediği günahlardan rahatsız olur. Eğer rahatsız olmuyorsa onları meşrulaştırmış olur. Öncelikle kendimizden başlayarak nefsimizi düzeltmeliyiz. Sonra da etrafımıza karşı duyarlı olup, insanları kötülüklerden vazgeçirmeli ve aynı zamanda iyiliklere teşvik etmeliyiz. Ancak bunu yaparken de insanları rahatsız ve rencide etmemeli, güzel bir üslupla yapmalıyız.? dedi.
 
İl Müftüsü Güven´in sohbeti sonrası program, tesbihat ve dualarla sona erdi. Program sonrası cami çıkışında Melikgazi Belediyesi ve ÇAYKUR Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla cemaate çorba ve çay ikramı yapıldı.