Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

"GICIK TÜNELİ HEPİMİZİ GICIK ETTİ"

Kayseri Yeşilhisar İlçesi'nde yapımı 20 milyon TL'ye mal olan “ temiz içme suyu ve atık su arıtma tesisi” açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki “ Gıcık Tüneli hepimizi gıcık etti ” dedi.

Kayseri Yeşilhisar İlçesi'nde yapımı 20 milyon TL'ye mal olan “ temiz içme suyu ve atık su arıtma tesisi” açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki “ Gıcık Tüneli hepimizi gıcık etti ” dedi.
Yeşilhisar İlçesinde 1991 yılında temeli atılan ve 19 yılda tamamlanan 12 km uzunluğundaki Zamantı Gıcık Tüneli yapımı ile Yeşilhisar İlçesi temiz su ve arıtma tesisine kavuştu. Yapımı 20 milyon TL'yi bulan tesisin açılışına Kayseri Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki “ Bu tesislerin Yeşilhisar İlçesi ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca muhalif bir parti olmasına rağmen buraya kadar gelerek nezaket gösteren ve çiçek yaptıran DSP İlçe Başkanımıza bu nezaketlerinden dolayı teşekkür ederim. Elbette muhalif partiler ve çok partili bir sistem olacaktır. Seçimler geldiğinde rekabet edilecek, herkes adayını öne çıkarıp yapmak istediklerini söyleyecektir” dedi.
"Gıcık tüneli hepimizi gıcık etmiştir" diye konuşan Özhaseki “ Bütün bunların olması kaçınılmazdır. Bu durumların olması gerekir. Bunlar olursa gelişmeler olur. Ne zaman ki başkalarının haklarına sözlerimizle müdahale etmeye başlarsak yalan söylemeye ve iftira etmeye başlarsak bu gibi durumlar yanlış olur. Yıllardır konuşulan ve sıkıntısı çekilen suya kavuşuyoruz. Gıcık tüneli hepimizi gıcık etmiştir. Bu durum yaklaşık 25 senedir konuşuluyordu. Her sene 50 metre veya 100 metre dağ delinerek çalışılırdı, para biterdi bu gibi durumlar yaşandı” diye konuştu.
Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz “ Yıllardır özlemini duyduğumuz ve sözünü ettiğimiz suya kavuşup da tekrar arsenik ile kaybettiğimiz Erciyes'imizin suyuna hep beraber kavuştuk ve bu kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet bir ekip, kadro ve gönül işidir. Yeşilhisar ilçesi 2004 sonrası sayamayacağımız kadar çok hizmete kavuştu. Belediye başkanımıza bu konuda teşekkür ederiz. Başkanımız ilçemize her gelişinde bir müjdeyle gelmektedir. Kendi ve ekibi bize çok destek vermiştir” şeklinde konuştu.