Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FAKIBABA: YILDA 1 MİLYON 200 BİN TON ET TÜKETİYORUZ

GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK  BAKANI FAKIBABA: YILDA 1 MİLYON 200 BİN TON ET TÜKETİYORUZ

Bakanları Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ve Sayın Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Beydeğirmeni Besi Bölgesi´nin temel atma törenine katıldı.

  Bakanları Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ve Sayın Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Beydeğirmeni Besi Bölgesi´nin temel atma törenine katıldı.
 
Törene Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergis ve Sami Dedeoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün,ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
 
  Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, şöyle dedi:
"Bakıyorsunuz şehir çok temiz ama hayvancılık o şehri çok rahatsız ediyor. Bizim hakikaten mutlaka artık gıdada tarımda ve hayvancılıkta ithalat yapmamamız lazım. Böyle bereketli toprakların olduğu bu yerde hayvan ithalatının yapılması bizleri üzüyor. Yılda 1 milyon 200 bin ton et tüketiyoruz. Normalde kişi başı düşen et 14,4 kilo. 2018 yılında bunu 16 kilograma çıkarmaya düşünüyoruz. 2018 yılında yine ithalat olacak ama daha az olacak. Bu bayrama planlı ve programlı gireceğiz. Bizim birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe bu ülkedeki enerji, insan çalışkanlığı Avrupa ve Ortadoğu´ya yeterlidir. Artık köyde yaşamak şehirde yaşamaktan çok daha üstün hale gelecektir. Köyün havasını alan ve köyün işlerini yapan insanlar şehirdeki insanlardan daha mutlu olacaktır. Bizlerin tek amacı var o da sizlerin mutluluğudur."
 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ise Kayseri´ye her geldiğinde temeller atıp, açılışlar yaptıklarını belirtti ve ?Allah bu ülkede bu güzellikleri eksik etmesin? şeklinde konuştu. Beydeğirmeni Besi Bölgesi projesinin çok önemli bir proje olduğunu belirterek Başkan Çelik´i tebrik eden Bakan Özhaseki, ?Hepimize düşen ona yardımcı olmak ve bu işi desteklemektir. Hem şehir temizlenecek hem de hayvancılarımız burada daha iyi ortamda üretim yapacak. Birçok insan da burada iş edinecek.?diye konuştu
 
Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında, tarım ve hayvancılığın stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi´nin tarım ve hayvancılık alanında yeni projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Vali Kamçı, Avrupa´nın en büyük alanlarından birisi olacak olan besi bölgesinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.
 
Konuşmaların ardından Beydeğirmeni Besi Bölgesi´nin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.