Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

GÖRME ENGELLİ SPORCULAR, ÇALIŞTAYDA BULUŞTU

GÖRME ENGELLİ SPORCULAR, ÇALIŞTAYDA BULUŞTU

Görme engelli sporcular, Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü´nün düzenlediği çalıştayda, spor yaparken karşılaştıkları sorunladı dile getirdi.

Görme engelli sporcular, Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü´nün düzenlediği çalıştayda, spor yaparken karşılaştıkları sorunladı dile getirdi.

Bir otelde düzenlenen çalıştaya, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin İşlertaş, Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Ümmet Ekici, Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Süleyman Ekici, görme engelli sporcular ve aileleri katıldı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Karcıoğlu, engelli olmanın bir kader ve eksiklik olmadığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bu dünyada hepimiz bir sınavdayız. Sizler de bu sınava bu engelinizle katılıyorsunuz. Kayseri´de engelliler sporu adına, çok iyi hizmetler veriliyor. Kulüp, çok sayıda sporcuya sahip. Engellinin toplum hayatına katılmakta spor çok önemli bir yer tutuyor."

Spor A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İşlertaş da, bugüne kadar engellilerin Spor A.Ş. Tesisleri´nden azami derecede yararlandırılmalarını sağladıklarını, bundan sonra da bu hizmetin devam edeceğini bildirdi.

Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Süleyman Ekici ise kulüp olarak 2015 yılını dolu bir sezon olarak geçirdiklerini, kulüp sporcularının hem bireysel hem de takım branşlarında önemli başarılar elde ettiğini kaydetti. Ekici, şöyle konuştu:

"Burada yaptığımız;, sadece sporu yönetmek. Esas başarı sporcu, antrenör ve velilerindir. Spor kulübü olarak sadece sporla da ilgilenmedik. Engellilerin bütün sorunları karşısında çeşitli etkinliklere katıldık. Bu çalıştaylarla da engellilerin spor yaparken karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Çalıştayda, 2016 sezonu öncesi görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kayseri´de görme engellilerin spor yapmaları için kulüp olarak biz neler yaptık onları değerlendireceğiz ve biraz da kendimizi ifade etmek istiyoruz."