Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLAR KAYAK YAPTI

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLAR KAYAK YAPTI

Gençlik ve spor Bakanlığı'nın 'Gözümüz Zirvede' projesi kapsamında Kayseri'de kayak eğitimi alan 10 görme engelli vatandaş, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Gençlik ve spor Bakanlığı'nın 'Gözümüz Zirvede' projesi kapsamında Kayseri'de kayak eğitimi alan 10 görme engelli vatandaş, kayak yapmanın keyfini yaşadı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan 'Gözümüz Zirvede' projesi kapsamında Erciyes Dağı'nda kayak kursu alan 10 görme engelli vatandaş, kaymanın keyfini çıkarttı. Kayak eğitmenlerinden eğitim alan görme engellilerin başarısı protokol tarafından da takdir edildi. Kayak yapmanın ilk başta kendilerini korkuttuğunu dile getiren görme engelli Mürsel Çok, "Kayak ilk başlangıçta bize korkutucu geliyordu ama önemli olan bu korkuyu yenebilmekti. Bizde bunu bile bile burada engelleri aşabilmek için engelimizin engel olmayacağını bildiğimiz için buraya kayak yapmaya geldik. Engellerimizi aşarak kayağı öğrendik. Kayak yapmanın zevkine vardık ve her zaman kayak yapmaya geleceğiz" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, ”bugün Erciyes Dağı'nda Bakanlığımızın daha önce başlattığı projenin devamını sürdürüyoruz. Sporda engelleri kaldırıyoruz. Antrenörlerimiz de engelleri kaldırıyor. Endişe ile başladığımız bu işte 10 tane görme engelli kardeşimiz mutlu bir sona ulaştı. Erciyes Dağı'nın zirvesinden kayarak aşağı inmeleri bizi çok mutlu etti. Görme engelli kardeşlerimizin kimisi B1, B2 ve B3 oranında görme engeli var. 10 kişi ile başladığımız eğitimde şuanda 5 kişinin zirveden kayarak inmeleri bizi çok memnun etti" diye konuştu.
Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes'e gelerek görme engellilere destek oldu.