Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SİİRT´TE ASKERİ ARACA MAYINLI SALDIRI:8 ŞEHİT

 SİİRT´TE ASKERİ ARACA MAYINLI SALDIRI:8 ŞEHİT

Siirt-Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatıldı

Siirt-Pervari karayolunda, patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 3´ü rütbeli 8 asker şehit oldu.

PKK´DAN MAYINLI TUZAK

Edinilen bilgilere göre olay, Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiisinde meydana geldi. Askeri aracın geçişi sırasında daha önce yola döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı.

VALİ AÇIKLADI: 8 ASKER ŞEHİT

Patlamanın ardından askeri panzer hurdaya döndü. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olduğunu söyledi.

 

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay BaşkanlığıSiirt´te 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt- Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

OPERASYON BAŞLATILDI

Siirt´in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK´lıların yola tuzakladığı ve askeri aracın gecişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıp 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı.


PERVARİ VE ŞİRVAN´A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor. Siirt 3´üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı´ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 3´ünün rütbeli, 5´inin de er olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar veSiirt Valisi Mustafa Tutulmaz´dan, Siirt-Pervari´de 8 askerinşehit düştüğü terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan telefonla görüştüğü Orgeneral Akar ve Vali Tutulmaz´a, Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri aracın geçişi sırasında, teröristler tarafından daha önce yol kenarına yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde 8 askerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Şehit askerlere Allah´tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri camiası başta olmak üzere tüm millete başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, yaralı asker için de acil şifa temennisinde bulunduğu kaydedildi.