Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

HACI HALİL BAYRAKTAR CAMİİ VE KUR´AN KURSU AÇILDI

HACI HALİL BAYRAKTAR CAMİİ VE KUR´AN KURSU AÇILDI

Bayraktar ailesinin katkıları ile Talas Mevlana Mahallesi Karasu Caddesi üzerinde inşa edilen Talas İlçe Müftülüğü´ne bağlı Hacı Halil Bayraktar Camii ve Kur´an Kursu binası düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

 

Bayraktar ailesinin katkıları ile Talas Mevlana Mahallesi Karasu Caddesi üzerinde inşa edilen Talas İlçe Müftülüğü´ne bağlı Hacı Halil Bayraktar Camii ve Kur´an Kursu binası düzenlenen tören ile hizmete açıldı.
 
Maliye Eski Bakanı Mustafa Elitaş´ın katılımları ile Hacı Halil Bayraktar Camii ve Kur´an Kursu hizmete açıldı. Açılış törenine; Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hayırsever İş Adamı İzzet Bayraktar, Eşi Hatice Bayraktar, Merkay Genel Müdürü Yavuz Çağlıişlek ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, Hacı Halil Bayraktar Kur´an Kursu 04-06 yaş grubu öğrencilerinin İstiklal Marşı okuması ve gösterileri ile başladı. 04-06 yaş grubu öğrencilerin İstiklal Marşı okuması ve gösterisi büyük beğeni topladı ve protokol ve katılımcıların duygusal anlar yaşanmasına vesile oldu. Gösteri sonrası çocuklar Hacı Halil Bayraktar Camii ve Kur´an Kursu´nu yaptıran Hayırsever İş Adamı İzzet Bayraktar ve Eşi Hatice Bayraktar´a sarılarak ellerini öptüler.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Güven, ?Ben ilk teşekkürü İzzet Bayraktar amcamızın eşi Hatice Annemize yapmak istiyorum. Bu cami hem bölgemizdeki cami ihtiyacını giderdi hem de 250 kişilik Kur´an Kursu bulunuyor. Camimiz ve Kur´an Kursumuzun Talasımıza hayırlar getirmesini temenni ederim.? diye konuştu.
 
Başkanlığımız Cami Hizmetleri Daire Başkanı Çelebi ise ?Bu camimizi beş vakit namazda doldurmalıyız. Şimdi camilerimizin manevi imarı bizlere düşüyor. Öncelikle bu Cami ve Kur´an Kursunu yaptıran hayır sahibi Bayraktar ailesine özellikle teşekkür ediyorum. Yüce Mevla camilerimizi cemaatsiz, minarelerimizi ezansız bırakmasın inşallah.? dedi.

Yaklaşık 14 ay önce caminin temelini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte attıklarını hatırlatan Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, ?İzzet Amca, İzzet Bayraktar Cami´sini Talas´a kazandırmıştı. Adına hayır yaptırmadığı bir tek dedesi kalmış. Ve burayı yaptırmaya karar verdiler. Camimiz ince bir işçilikle yapıldı. İçerisinin ahşap işlemeciliği ve diğer bütün özellikleri özenle seçildi. Örnek bir çalışma ortaya çıktı.? dedi.

Kayseri Valimiz Kamçı da, hizmete açılacak camide 3 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini ve içinde 50 öğrenci kapasiteli bir kreşin de bulunacağını söyledi. Hacı Halil Bayraktar Cami´nin 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ifade eden Kamçı, bu caminin yapımına önderlik eden hayırsever Bayraktar ailesine teşekkür etti.

Maliye Eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Kayseri´nin, Türkiye´nin önde gelen hayırsever illerinden biri olduğunu söyledi. Bayraktar ailesinin tüm Türkiye´ye örnek olacak hayırsever bir aile olduğunu belirten Elitaş, aileyi yakından tanıdığını ve bu ailenin eğitimden, sağlık alanına, cami yapımına kadar birçok alanda hayır işlerinin olduğunu kaydetti.

Tören sonunda İzzet Bayraktar´a  İl Müftüsü Güven tarafından Başkanlığımız yayınlarından çıkan özel prestij baskılı Kur´an-ı Kerim ve Hüsn-i Hat sanatı ile yapılmış bir tablo, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu tarafından da cami figürlü bir tablo hediye edildi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Güven´in yaptırdığı dua sonrası kurdele kesilerek caminin açılışı yapıldı.  Tören sonrası katılımcılara Talas Belediyesi tarafından aşure ikramı yapıldı.