Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

HACIBEKTAŞ BARIŞ ÖDÜLÜ ÇETİN YETKİN´E VERİLDİ

HACIBEKTAŞ BARIŞ ÖDÜLÜ ÇETİN YETKİN´E  VERİLDİ

Hacıbektaş BelediyeBaşkanlığı Düzenleme Kurulu´nun almış olduğu karar sonrasında 22´nci Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, sosyal bilimci-hukukçu, gazeteci ve yazar Prof. Dr. Çetin Yetkin´e verilecek.

Hacıbektaş BelediyeBaşkanlığı Düzenleme Kurulu´nun almış olduğu karar sonrasında 22´nci Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, sosyal bilimci-hukukçu, gazeteci ve yazar Prof. Dr. Çetin Yetkin´e verilecek. Düzenleme Kurulu öykü yarışmasında Tayfun Ak´ın ´Eylem´ adlı öyküsünü birinci, Mustafa Aydoğan´ın ´Garibin Ölüsü Yiğit Olur´ adlı öyküsünü ikinci ve Hülya Senday Özdamar´ın ´O Çılgın Gün Doğumu´ adlı eserini ise üçüncülüğe layık gördü.
Serbest vezin şiir dalında ise, Nihat Malkoç ?KadınOkursa´ adlı şiiri ile birinciliği, Ömriye Karataş ?Mistik Bir Yalnızlık Portresi´ adlı şiiri ile ikinciliği ve Hatice Altunay da ?Kadın´ adlı eseri ile üçüncülüğü elde etti. Hece vezni şiir yarışmasında da ?Kadın Aydınlığı´ adlı eseri ile Sabri Yücel birinciliğin sahibi olurken, Telli Gölpek ´Okutmadılar´ adlı şiiri ile ikinci ve Nedim Uçar ´Okutmadılar´ adlı çalışması ile üçüncü oldu.
22´nci Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü´nün sahibi Prof. Dr. Çetin Yetkin ile öykü ve şiir yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini, 16 Ağustos´ta törenle alacak.